CONGRÉS

La DO Catalunya crea el Congrés RestCat per apropar el món del vi català a la restauració

La DO Catalunya organitza el Congrés RestCat dedicat al sector de la restauració, la sumilleria i l’hostaleria, el proper 1 de juliol a l’Hotel W Barcelona.

​Vilanova s'omplirà de tastos, gastronomia i concerts a la fira Temps de Vi

| 30/05/2019 a les 09:43h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, DO Catalunya, Congrés RestCat
Imatge il·lustrativa
La DO Catalunya organitza, per primer cop, una jornada de debat i formació en diferents àmbits de la restauració i adreçada a cuiners, sommeliers, cambrers, caps de sala, botigues especialitzades, etc.

Amb el RestCat, la DO Catalunya pretén posar de relleu denominadors i objectius comuns del món del vi i la restauració, un binomi que, sobretot els darrers anys, ha agafat embranzida i que sovint és necessari per completar l’experiència gastronòmica.

Al llarg d’aquests any, la DO Catalunya ha anat recollint els dubtes i preguntes dins del sector, algunes directament relacionades amb el servei i d’altres que afecten sobretot a l’àmbit de la comunicació i les plataformes digitals: Són els maridatges una fórmula exclusiva pels restaurants? TripAdvisor, un enemic o una oportunitat? Un restaurant ha de tenir xarxes socials? Com pot una carta de vins ajudar a millorar l’experiència dels clients?

Aquestes i altres qüestions seran tractades en 2 sales per alguns dels experts més destacats d’àmbits com la cuina, la sumillería, la sala o l’àmbit digital en aquest congrés coordinat pel sommelier de Can Jubany (1* Michelin), Xavi Ayala i que comptarà amb la participació de: Caroline Wästersverd, sommelier del Restaurant Àbac de Barcelona (3* Michelin); Quim Casellas, xef de l’Hotel Restaurant Casamar (1* Michelin); Álex Peiró, sommelier de l’Hotel Restaurant Casamar; Pere Monje, director del Restaurant Via Veneto (1* Michelin); Josep Sucarrats, periodista i director de la revista gastronòmica Cuina; Miquel Guarro, director de pastisseria de l’escola Hoffmann; Lluis Manel Barba, enòleg, expert vinícola i professor de l’escola Hofmann; Núria Gironés, del Restaurant Ca l’Isidre; Montse Velasco, de La Cuina del Guinardó; Pau Arenós, periodista i crític gastronòmic; Federico Fritzsch, reconegut consultor gastronòmic; i Esther Maderuelo, especialista en màrqueting digital.
 
Tastos de vi, maridatges i debat en un marc incomparable

A banda del nivell dels ponents, s’hi han de sumar dos ingredients més: un marc incomparable com és l’Hotel W Barcelona, als peus del Mediterrani, i una proposta interactiva: els assistents podran participar dels maridatges i tastos de vi que es proposen. Ja durant el dinar, a la vora del mar, els cellers DO Catalunya presentaran les seves noves referències i productes.

El programa complert i el llistat de ponents es pot consultar a continuació o al web del congrés i a partir del divendres 31 de maig, també a través del web, es poden formalitzar les inscripcions per assistir el proper 1 de juliol al Congrés RestCat.

Programa

9.30h: Inauguració

10.00h: Taula Rodona: Maneres de servir a casa nostra
Amb Pere Monje, Núria Gironés, Montse Velasco i Pau Arenós. Moderador: Josep Sucarrats.

10.30h: Estratègies digitals per a la captació de clients, per Esther Maderuelo

11.30h: Maridatges del mar per Quim Casellas i Àlex Peiró (Restaurant Casamar 1* Michelín)

11.30h: Transformació digital en el Canal Horeca, amb Federico Fritzsch

12.45h: Com combinar? Explicació del Món del Maridatge per Xavi Ayala

12.45h: Com fer una carta de vins en un restaurant, per Caroline Wästersverd (Restaurant Àbac 3* Michelín)

14-16h: Dinar maridat amb vins dels cellers DO Catalunya    

16.00h: Combinacions dolces, amb Miquel Guarro i Lluis Manel Barba de l’escola Hofmann

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
FiraBWW
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Imatge il·lustrativa
Aquest matí ha tingut lloc a la seu de la Denominació d’Origen Terra Alta a Gandesa la sessió constitutiva de la nova junta rectora de la DO.
Henri Abelé és la tercera companyia de Champagne més antiga de França, ubicada a Reims des de 1757 | Tot i la venda, Henkell Freixenet continuarà distribuint el Champagne Henri Abelé a mercats internacionals