Advertisement

fires

​Vilanova s'omplirà de tastos, gastronomia i concerts a la fira Temps de Vi

La fira se celebrarà del 7 al 9 de juny a la Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú

En aquesta edició a la DO Catalunya i la DO Penedès, s’hi afegeixen la DO Terra Alta i la DO Costers del Segre.

La DO Catalunya organitza un "escape room" a la fira Temps de Vi

| 29/05/2019 a les 18:53h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Temps de Vi, DO Catalunya, DO Penedès, DO Costers del Segre, DO Terra Alta, Temps de Vi
Imatge il·lustrativa
La fira es va presentar ahir a l’Espai Far de Vilanova i va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa en funcions, Neus Lloveras, Jordi Medina, president de l’Àrea de Promoció Econòmica del govern de l’ajuntament en funcions, i del director de l’INCAVI, Salvador Puig.

Aquest any es mantenen els seus trets diferencials, com ara els tastos i maridatges a diferents restaurants i espais culturals del municipi, els concerts de música en viu i els tastos en vaixell, el principal element diferenciador d’aquesta fira que mira al mar, i que aposta no només per la cultura del vi, sinó per la seva indiscutible vinculació amb la gastronomia i la cultura local.

Tastos Temps de Vi 2019

Entre els tastos d’aquesta 8a edició destaca el tast organitzat amb motiu del 40 aniversari de Can Ràfols dels Caus, un recorregut a través de 7 vins pels 40 anys d’història d’aquest mític celler del Massís del Garraf on, a més, es podran tastar referències inèdites. Serà divendres 7 de juny a les 19h al local de Temps de Vi (Carrer Major, 72).

Dissabte 8, a les 12h i també al local de Temps de Vi, tindrà lloc un tast del Celler Viladellops. Es podrà gaudir d’un tast vertical de l’Ancestral Xarel·lo Vermell i del Finca Viladellops Negre que permetran als assistents apreciar l’expressió del Massís del Garraf als vins a través de la mineralitat i la salinitat. Ja a la tarda (local Temps de Vi, 18h) arribarà el torn del pa i el vi, amb un maridatge conduït per Jordi Morera, guanyador del premi a millor forner mundial el passat 2017, que portarà als assistents a un viatge a través dels diferents mètodes d’elaboració tant del pa com del vi.
 

Una de les novetats d’aquesta edició és la suma de més denominacions d’origen a la fira. Així, a la DO Catalunya i la DO Penedès, s’hi afegeixen la DO Terra Alta i la DO Costers del Segre. Totes dues organitzaran els seus propis tastos diumenge 9 de juny. Al matí (12h), al local de Temps de Vi, serà el torn de Costers del Segre de la mà del sommelier Jordi Martínez qui, a través d’un viatge per tota la província de Lleida, explicarà les 7 subzones que conformen la DO i els seus diferents terrers.

Per la seva banda, la DO Terra Alta estarà present a dos escenaris diferents. Per una banda, diumenge a la tarda (18h) al Teatre Círcol Catòlic hi haurà un tast guiat dels vins d’aquesta DO que té la Garnatxa blanca com a emblema. D’altra banda, aquells que vulguin gaudir de les seves garnatxes al mar, ho podran fer el mateix diumenge al matí (12h), ja que la DO Terra Alta serà una de les protagonistes dels tastos en alta mar d’aquesta edició.

Pel que fa a la resta de tastos en vaixell, destaquen els vaixells d’AT Roca (divendres, 20h), Juvé & Camps (dissabte, 18h) o els vaixells d’Avgvstvs Forvm i Torelló, tots dos diumenge a les 10h i les 20h respectivament.

Els concerts de Temps de Vi

Un any més, l’oferta musical tornarà a omplir la Rambla Principal de música en directe. Com cada any, els dos escenaris estaran situats a banda i banda de la fira i arrencaran divendres a les 18h a l’escenari 2 amb l’actuació de Mareta Bufona. L’epicentre musical es traslladarà després a l’escenari 1 amb l’actuació de Marina Tuset (20h) per tornar a l’escenari 2 a les 22h amb el tancament de Trial.

Dissabte els concerts arrenquen al matí amb l’actuació de la This Tracció Band, que recorreran la Rambla Principal a partir de les 12:30h per animar als més matiners. Els concerts de tarda arrenquen a l’escenari 1 amb l’actuació a les 18h d’Amaia Hernández. A les 20h, a l’escenari 2, serà el torn de Djangolé, i a les 22h, de nou a l’escenari 1, concert de D-Covers.
 

Diumenge 9 de juny, actuació itinerant de la mà de Zebrass Marxing Band que, després de l’èxit de la seva actuació l’any passat, enguany tornarà a passejar-se per la fira a partir de les 12:30h. A les 18h tornaran a actuar, però aquesta vegada a l’escenari 2. I per tancar, Cool Cat Combo, que posarà punt final als concerts. A les 20h a l’escenari 1.

Temps de Vi estrena Room Escape de la mà de la DO Catalunya

Com ja vam informar en aquest mitjà, una de les grans novetats d’aquesta edició de la fira és el Room Escape que la direcció de Temps de Vi i la Denominació d’Origen Catalunya han organitzat per al cap de setmana de la fira. 

Activitats prèvies a la fira

Com ja és tradició, abans que arribi el cap de setmana de la fira es pot gaudir de diferents activitats per anar obrint boca. Una d'elles és la Festa de la Llei Seca, l’acte que la Denominació d’Origen Catalunya organitza en el marc de la fira Temps de Vi d’enguany. Es tracta d’una festa ambientada en els anys 20 i amb un al·licient afegit: anirà acompanyada de l’estrena del Room Escape. 

El matí del dissabte serà el torn de la gastronomia. La cita és a la confraria de pescadors a les 12h. Els assistents podran tastar alguns dels vins dels cellers que participaran de la fira, i maridar-los amb productes de la llotja: sípia a la bruta, fideus rossejats, sardines a la brasa i gamba de Vilanova. Tot gaudint de la música de l’artista Aina Balasch.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia