L’Espai del Vi Català presenta nous tallers i cursos per aquest mes de juny

Per primer cop s’oferirà un taller de vinificació d’espumosos ancestrals

| 24/05/2019 a les 06:30h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, Espai del Vi Català
Imatge il·lustrativa
L’Espai del Vi Català organitza noves activitats relacionades amb el coneixement de la vitivinicultura de Catalunya per aquest mes de juny. Repeteix el taller que ensenya a fer vi negre i, com a novetat, s’ofereix un taller de vinificació d’escumosos ancestrals. Pel que fa als cursos, s’impartirà una nova edició del curs que dona una visió global de les vinyes i els vins que s’elaboren a Catalunya; i s’obren inscripcions per un curs que entrarà al detall en la viticultura biodinàmica i els anomenats vins naturals.
 
ELS TALLERS
 
D’una banda, Winemakers Lab Barcelona impartirà la 3a edició del taller de vinificació de vins negres amb varietats tradicionals de Catalunya; i, de l’altra, els amants de les bombolles podran gaudir del primer taller de vinificació d'espumosos ancestrals.
 
En un i altre cas, es podrà triar entre diferents varietats de raïms negres com la garnatxa, la carinyena, el trepat, sumoll; o blanques com el macabeu i xarel·lo; i la formació es realitzarà al llarg de dos mesos i mig, en el transcurs de cinc trobades presencials que permetran cobrir totes les fases d’elaboració.
 
Calendari dels tallers
  • Inici del taller de negres: dissabte 8 de juny, a les 10:00h
  • Inici del taller d'Ancestrals el 14 de juny, a les 17:00h
Lloc: Les activitats es realitzaran al Fab Lab Barcelona del Poble Nou (c/ Pujades 102 de Barcelona).
 

Winemakers Party
 
Divendres 31 de maig a les 19:00h s’organitza la Winemakers Party, una “wine rave” del vi català, amb música i tastos dels vins que s’elaboren a les formacions. A més a més, també s’hi aproparan elaboradors que compartiran les seves experiències professionals en el sector del vi. 
 
Aquesta trobada és gratuïta, però és imprescindible reservar plaça a info@espaidelvicatala.cat.
 
ELS CURSOS
 
Visió global de les vinyes i els vins de Catalunya
 
Al llarg de sis intenses sessions es donaran a conèixer els fonaments de la riquesa de la vinya i els vins que s’elaboren a Catalunya, per tal que en finalitzar, els alumnes puguin tenir una visió global i profunda dels vins catalans.
 
El curs inclou el tast de més d’una seixantena de vins que permetran entendre els conceptes i continguts teòrics apresos. A més a més, cada sessió finalitza amb una classe magistral a càrrec d'un convidat especial: actors i actrius protagonistes de la vitivinicultura catalans que convidaran a reflexionar al voltant de nous conceptes, camins i tendències.
 
Temari
  • Breu història de la vinya i el vi català. Sòls i clima. Viticultura i elaboracions més freqüents.
  • Els vins blancs de Catalunya. Principals varietats (autòctones i foranes) i elaboracions
  • Els vins escumosos de Catalunya. Viticultura i Elaboracions. Els Caves, els Clàssic Penedès, els Caves de Paratge Qualificat, Corpinnat i els Ancestrals.
  • Els vins negres de Catalunya. Principals Varietats (autòctones i foranes) i les seves elaboracions.
  • Noves Tendències. Noves elaboracions: la rapa, el ciment, nous “cupatges” i altres criances. L'emergència de la biodinàmica i els vins “naturals”.
Aquesta edició es farà els dimarts i dijous de 19:00h a 21:30h i tindrà una durada de tres setmanes.
 
Calendari: 4, 6, 11, 13, 18 i 20 de juny
Lloc: Umami Barcelona (c/ Pere Serafí 15, Barcelona).
 
Viticultura biodinàmica i vins naturals*
*Places reduïdes
 
En dues sessions intenses s’abordarà tot allò relatiu a la viticultura biodinàmica, un pas més enllà a l'ecològica, i també a les noves tendències en l'elaboració de vins anomenats naturals. Les reflexions sobre la importància de la vinya, de l'escassa o nul·la intervenció en les elaboracions, o la controvèrsia en l'ús del sulfit com a protector.
 
En aquest curs, es tastaran entre 25 i 30 vins que il·lustraran els conceptes teòrics i les exposicions de quatre vitivinicultors que donaran la seva visió al respecte: Sara Pérez, Mas Martinet i Venus la Universal del Priorat, Manel Avinyó, Clos Lentiscus, Sant Pere de Ribes, Garraf, Carlos Alonso de Carriel dels Vilars, a Espolla, l’Albera; i Montse Molla de Mas Molla de Calonge.
 
Calendari: El curs tindrà lloc els dies 10 i 17 de juny de 17:00h a 21:00h.
Lloc: Umami Barcelona (c/ Pere Serafí 15, Barcelona).
 
Més informació sobre els cursos i inscripcions a info@espaidelvicatala.cat o 609 364 126.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
FiraBWW
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
La Gastro Week by Abadal és una iniciativa gastronòmica del celler Abadal centrada en l'art de maridar | Restaurants de Barcelona i rodalies oferiran menús únics creats en exclusiva per a l'ocasió i maridats amb vins Abadal
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Excelsia Vins i Destil·lats, una filial de Família Torres creada el 2018, adquireix la majoria d'El Petit Celler, una distribuïdora Manresana fundada per Sebastià Lozano
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Loxarel treu al mercat A Pèl Barba-roja, un escumós rosat ancestral elaborat amb sumoll, xarel·lo vermell i garnatxa que fermenten en àmfores de fang | Amb el mètode ancestral només es produeix una sola fermentació, contràriament al Cava o al "Champagne", que fermenten dues vegades