Els SECRETS del SENTIT del GUST al VI, una nova ‘MASTER CLASS’ de CETT eLearning

Amb el codi EBCU10, tots els alumnes obtindran un 10% de descompte en la formació de Superior de Sommelier, només per ser lectors de www.cupatges.cat.

| 20/05/2019 a les 07:09h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, CETT eLearning
Imatge il·lustrativa
El Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, va oferir la master class “Els secrets del sentit del gust en el vi”, a càrrec de Blanca Ozcáriz. La sessió, que s’engloba en el marc de les formacions en l’àmbit de l’enogastronomia que organitza el servei d’eLearning, responsable de la formació en línia i semipresencial del CETT, va suposar tot un èxit d’assistència.
 
Blanca Ozcáriz, professora del Curs Semipresencial de Sommelier, viticultora, enòloga i membre de la Societat Espanyola de Ciències Sensorials, va ser l’encarregada d’impartir aquesta sessió magistral, que va comptar amb una convidada d’excepció: María Cejas, ambaixadora del caviar aranès NACARII i antiga alumna al CETT del Curs Semipresencial de Sommelier, que va oferir, mitjançant el caviar aranès, un maridatge
de luxe als vins sel·leccionats per l’enòloga.
 
Durant la master class, es van trencar molts mites en matèria de percepció sensorial, ja que va exposar als assistents exemples quotidians que evidenciaven com la percepció i la valoració del món és subjectiva i que, per tant, aquesta conclusió és totalment aplicable al vi. Va destacar que la biologia, la psicologia i la cultura juguen un paper molt important en el tast i va afegir que les aromes apreses al llarg de la vida estan estretament relacionades amb els nostres records, la nostra genètica i les nostres vivències.
 

A més de desvetllar magistralment tots els secrets del sentit del gust, va fer un especial incís en la diferència entre els gustos, els sabors i les aromes en el món del vi. La segona part de sessió es va dedicar al maridatge del vi amb un dels millors caviars del país.

María Cejas, que va exposar que el Curs Semipresencial de Sommelier li va permetre desenvolupar la seva feina amb creativitat en el nou espai Nacarii de Barcelona, on marida vins i caviar, va apropar els assistents a l’elaboració artesanal del caviar, mitjançant el mètode tradicional dels mestres iranians. Cejas va explicar com l’esforç i el compromís amb la qualitat d’un petit equip d’elaboradors els ha obert les portes als paladars més exigents d’arreu d’Europa i a prestigiosos restaurants de l’àmbit mundial com ara el Celler de Can Roca.
 
Amb 50 anys de trajectòria i sent líder del sector, el CETT és un Campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia únic adscrit a la Universitat de Barcelona, i que ofereix tots els diferents nivells de formació -formació professional, universitària de grau i postgrau, contínua per a professionals en actiu i a mida de les empreses-.

Informa’t ja de totes les formacions a www.cett.cat!

Amb el codi EBCU10 obtindras un 10% de descompte en la formació de Superior de Sommelier per ser lector de www.cupatges.cat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
FiraBWW
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
L’Associació Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda, Les Garrigues
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana el Solstici 2018 | Un vi blanc amb el millor tipus de criança: la que no es nota