Lactium

El Miner d'Espinelves, millor formatge de Catalunya

El guardó del Concurs Lactium torna a caure a Osona per tercer any consecutiu

Laila Bazahm: «Trobar vins que encaixessin amb el perfil de sabors de la meva cuina era un desafiament»

| 13/05/2019 a les 13:31h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, formatges, Lactium, gastronomia, Agricultura, Prodeca, Miner d'Espinelves, Concurs Lactium, ACREFA
Tots els guanyadors del Concurs Lactium, Oriol Brugués a baix, girat mirant a la dreta.
Tots els guanyadors del Concurs Lactium, Oriol Brugués a baix, girat mirant a la dreta. | Twitter @prodeCAT
El Miner d'Espinelves és el millor formatge de Catalunya. Oriol Brugués s'ha imposat al Concurs Lactium, la mostra de formatges catalans, amb el seu formatge de llet crua de cabra i envellit en una mina durant sis mesos de maduració. Brugués va començar el 2010 amb 19 anys. Llavors era el formatger més jove de Catalunya.

Els formatgers participants en el concurs s'han disputat el primer lloc en 14 categories diferents. Entre aquestes destaca la formatgeria de Navàs, Cal Músic, que s'ha emportat quatre premis amb els Tou de Mujal, Tol de Mujal cabra, Tupí i Gran Músic cabra. Era la primera vegada que participava al concurs. El premi ha caigut a Osona per tercer any consecutiu.

La mostra de formatges catanas s'ha celebrat aquest cap de setmana a Vic amb 40 formatgeries (39 de catalanes i una de Madrid) i tipus de formatges. Tot i la pluja de dissabte, els visitants de la fira han tingut l'oportunitat de tastat diversos formatgers i participar en una vintena d'activitats relacionades amb aquest producte.

Llista dels guanyadors del Lactium
Mató i brossats - Recuit de drap de Mas Marcè
IGP Formatge de la Garrotxa - Sant Gil d'Albiol
Tomes de vaca - Vaca de pastura d'Ubach formatges
Tomes de cabra - Miner d'Espinelves
Tomes de cabra - Accèssit. Cabra 349. Ubach formatge
Serrat i formatges de pasta dura d'ovella - Cofat de La Xiquella
Pasta tova de vaca i bufala - Tou de Mujal de Cal Músic
Pasta tova de cabra - Tou de Mujal cabra de Cal Músic
Pasta tova d'ovella - Trébol de Mas d'Eroles
Pasta ácida de vaca i búfala - Fermió de La Balda
Pasta àcida de cabra i ovella - Bunch de Le Bolut
Pasta cuita - Accèssit El Carrat de Mas Marcè
Blaus - Blau de Jutglar
Tupí - Tupí de Cal Músic
Tendència: Formatges de pasta cuita - Gran Músic cabra de Cal Músic
Millor formatge de Catalunya - Miner d'Espinelves

 

Fotos del Lactium

Durant el concurs. Foto: Bernat Cedó

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El Govern, els cellers i els pagesos acorden discutir una solució estructural a la crisi a partir del novembre de cara a futures collites
L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la DO Conca de Barberà organitzen la 49a Festa de la Verema que tindrà lloc a l’Espluga de Francolí els dies 23, 24 i 25 d’agost.
Davant les diferents informacions aparegudes a través de diversos canals i mitjans, Pimecava vol intentar clarificar la situació exposant el seu punt de vista.