fira del vi de falset

La Fira del Vi de Falset tanca amb més de 30.000 visitants i 33.000 degustacions servides

La Fira del Vi de Falset tanca un any més amb èxit de visitants i degustacions

Marta Macias, Project Manager de Barcelona Wine Week; «amb els programes de compradors esperem més de 6.500 reunions de negoci»

| 07/05/2019 a les 20:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Fira del Vi de Falset
Imatge il·lustrativa
La 24a edició de la Fira del Vi de Falset tanca amb més de 30.000 visitants i unes 33.000 degustacions servides al llarg de tot el cap de setmana. Unes xifres que creixen any rere any, tant en visitants com en nombre de cellers participants.

Dissabte va ser el dia més fort de la història de la Fira, amb unes 20.500 degustacions servides, en una fira que ha tingut rècord de cellers participants, arribant als 83 de la DO Montsant i de la DOQ Priorat.

També els actes que s’han celebrat arreu de la comarca han tingut una acollida excepcional, i pels tastos organitzats a l’Espai Wine Lover de la Fira han passat prop d’un miler de persones. Els dos tastos organitzats per la DO Montsant en aquest espai han tingut també una molt bona acollida, tant dissabte amb el tast de zonificació, com diumenge amb el tast més pensat per mostrar al públic final la varietat de matisos que caracteritzen els vins de la DO Montsant, com ara els sòls, els climes o les varietats històriques.

El tast per a professionals, que es va celebrar aquest dilluns 6 com a tancament de la fira, va aplegar enguany més de 350 professionals del món de la restauració, la sumilleria, la distribució, la importació i la premsa especialitzada. L’objectiu d’aquesta jornada és posar punt final a la fira potenciant el seu vessant més professional i fent d’aquesta una trobada eminentment de negoci.

La DO Montsant, a Fenavin i a la Fira del Vi de Pollença

La Denominació d’Origen Montsant compta amb un estand propi que aplega 12 dels seus cellers a Fenavin. Així, aquells que s’apropin fins al Pavelló 9 (carrer 21, estand 4) podran conèixer de primera mà, no només els treballs d’estudi de la DO Montsant, sinó també una bona representació dels seus vins a través de les propostes dels cellers presents: Cal Bessó, Celler Cairats, Celler de Capçanes, Celler Cedó Anguera, Celler Comunica, Celler Masroig, Cellers Sant Rafel, Cooperativa Falset Marçà, Laurona i Orto Vins.
 

La fira, per la que passa un bon nombre de visitants i compradors internacionals, estarà oberta fins a aquest dijous 9 de maig. 

Fira del Vi de Pollença, 11 i 12 de maig

I aquest proper cap de setmana, la DO Montsant es trasllada fins a Pollença per participar en la XVI edició de la Fira del Vi, que se celebra al Claustre de Sant Domingo d’aquesta localitat mallorquina. La visita s’emmarca en l’acord d’agermanament establert entre la Fira del Vi de Falset i la de Pollença que, de fet, ha tingut ja presència enguany a Falset per tal de promocionar els seus vins. 

La Fira del Vi de Pollença està promoguda per l’Associació Vi Primitiu de Pollença, que la va posar en marxa l’any 2004 amb la voluntat que tots els cellers de les Illes Balears es poguessin donar a conèixer al públic general. A la darrera edició van participar 40 cellers de les Illes, als quals enguany se sumaran els vins de 20 dels cellers que conformen la DO Montsant, i que estaran presents a l’estand que la DO tindrà a la fira com a DO convidada.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
Imatge il·lustrativa
Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.