Segura Viudas renova el certificat mediambiental Wineries for Climate Protection

"Compromís de Sostenibilitat Biosphere" per a Segura Viudas

| 06/05/2019 a les 08:19h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Segura Viudas, Wineries for Climate Protection
Imatge il·lustrativa
Segura Viudas ha obtingut la renovació de l'important certificat mediambiental Wineries for Climate Protection (WfCP). Es tracta de la primera i única certificació específica per al sector del vi en matèria de sostenibilitat mediambiental i un referent internacional en l'àmbit vinícola i ambiental. El certificat ha estat atorgat per l'Associació Espanyola de Normalització (AENOR) i desenvolupat per la Federació Espanyola del Vi (FEV).

Per obtenir aquest certificat, s'ha de millorar en els quatre pilars ambientals de WfCP, amb l’objectiu futur de reduir un 20% cadascun d'ells. En concret, la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle s'aconsegueix mitjançant la compra d'energia verda, i s'ha dissenyat un pla de reconversió de la lluminària convencional per lluminària LED com a mesura d'estalvi energètic, a més de l'aïllament dels dipòsits destinats a la refrigeració de vins i fermentació de mosts.

En l'àmbit de la gestió de l'aigua, s'ha limitat el reg de jardí amb la introducció de planta arbustiva autòctona. Finalment, amb l'objectiu de reduir residus s'han optimitzat, entre d’altres, els processos de depuració per produir menys fangs a la planta depuradora. Així, Segura Viudas referma el seu compromís amb la sostenibilitat.

Enoturisme i biodiversitat

Segura Viudas realitza una decidida aposta per la conservació de l'entorn natural de l'Heretat i la seva biodiversitat a través de l'enoturisme sostenible. En aquest sentit, el dissabte 11 de maig s'organitza l'activitat "Els ocells del cava", en el marc de la Primavera del Cava.

Es tracta d'una interessant jornada ornitològica en què es descobriran les aus que habiten l'Heretat i es viurà l'experiència d'anellament i alliberament d'ocells en directe al costat dels experts de SEO-BirdLife, organització internacional a la que Segura Viudas està vinculada com a entitat “Custòdia del Territori”. Informació i reserves a www.seguraviudas.com.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Avui divendres, per celebrar el dia internacional de la Garnatxa, Amovino ofereix un sopar maridat amb els vins de Vinyes Domènech
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"