Vins femenins...

​«la regla més acceptada és la de la potència plat-vi, o sigui que plat delicat requerirà d’un vi delicat, i un plat contundent requerirà d’un vi contundent...»

​Beuratges anomenats vins naturals

| 30/04/2019 a les 08:43h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Opinió, Vins femenins
Imatge il·lustrativa
Sí, parlo de vins femenins i de vins masculins, i diria que el concepte és fàcil d’entendre, a no ser que em dirigeixi a una persona amb el llindar d’ofensa arran de terra, i que de fet ja surten ofeses de casa.

Són aquesta mena de gent que troben insultant que al Montseny hi hagi una muntanya que es digui el Turó de l’Home, perquè creuen que s’hauria de dir El turó de la Persona, i que entren a change.org per a exigir canviar-ne el nom i posar fi a aquesta intolerable discriminació sexista. I aquesta hipersensibilitat les porta a una militància que fa que percebin indicis d’ofensa pertot arreu.

Jo parlo de vins femenins i de vins masculins, no pas per a senyalar vins per a dones i vins per homes, seria una categorització absurda, ridícula, estúpida.

Parlo de vins masculins i vins femenins, senzillament en relació a la potència del vi, de vins corpulents o de vins delicats. I ho he fet sempre, i ho continuaré fent, perquè és una manera entenedora de comunicar un vi, sense voler buscar-hi cap més lectura.

Fa poc vaig llegir com la brigada per l'ofensa es llençava a sobre d’un sumiller que va escriure un post on recomanava 5 vins blancs per regalar pel dia de la mare; Que si eren estereotips masclistes, que prou d’aquesta manca de respecte a les dones, que l’article era per llençar a la brossa... li deien.

No fa massa que estic al sector del vi, tot just 20 anys, però en aquest temps he pogut veure el comportament dels consumidors de vi en els llocs on he treballat, sigui en botigues especialitzades o en restaurants.

Per a les persones aferrades a les estadístiques o a les fonts diguem-ne més autoritzades, poden consultar les dades d'elBulli i veuran que hi venien molt més vi blanc que negre. Poden també consultar al celler de Can Roca, amb iguals resultats.     
 
Gastronòmicament parlant, en referència al “maridatge”, freqüentment la regla més acceptada és la de la potència plat-vi, o sigui que plat delicat requerirà d’un vi delicat, i un plat contundent requerirà d’un vi contundent. És una solució primària, però sovint suficient.

En termes generals, salvant les excepcions, però insisteixo, en termes generals, pel que jo he pogut comprovar en els anys que he treballat en restaurant, les taules formades per comensals del gènere humà masculí, tendeixen a ingerir plats més contundents, que les taules formades per comensals del gènere humà femení, que tendeixen a ingerir plats menys copiosos i menys contundents.

Per tant, els vins que acompanyen aquestes menges sovint respecten aquesta relació. I no passa res. Un vi masculí és un vi d’estructura més marcada, voluminós i pesat. Un vi femení, és un vi més fragant, més delicat i més lleuger. I ja està. No passa res.

Jo consumeixo més vi blanc que negre, ja sigui perquè ara estic en aquest estadi de consum o ja sigui per edat, perquè trobo que el blanc te un ventall més ampli, més gastronòmic a l’hora de seure a taula.  

Últimament la tendència del mercat sembla que s’aboca a un consum de vins més lleugers, més fàcils i menys corpulents, però això ja seria un altre tema.   
    
Per cert, abraçada a tota la brigada.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Per primer cop s’oferirà un taller de vinificació d’espumosos ancestrals
Imatge il·lustrativa
Sergio Mora, Grammy Llatí al Millor Disseny 2016, plasma la seva visió de Juvé & Camps en quatre ampolles d’edició limitada del Reserva de la Família sota el títol Plaer Còsmic
Imatge il·lustrativa
El certamen, organitzat per la Universitat de Barcelona, Família Torres i Tomàs Molina, servirà per debatre sobre si són els impostos la solució al canvi climàtic |