La masia de Can Calopa, el projecte social de viticultura de Barcelona

A Can Calopa s'elabora el vi de Barcelona

El vi es pot degustar, amb tots els altres productes de l'Olivera, a la recent inaugurada Vinoteca de Can Calopa

L'Olivera obre una vinoteca al cor de Collserola

| 21/04/2019 a les 18:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Can Calopa, l'Olivera
Can Calopa de a Cooperativa l'Olivera és un projecte d'inserció mitjançant l'agricultura, concretament la viticultura. A la mateixa masia elaboren el vi Vinyes de Barcelona, un vi negre elaborat amb Garnatxa i Sirà del qual en surten unes 5000 ampolles. El vi té 12 mesos de criança en bóta i s'afina 12 mesos més en ampolla.

El projecte integra persones amb risc d'exclusió social de l'entorn de Barcelona passant per un procés de vivenda i d'hàbits de treball per tal de que el dia de demà puguin integrar-se a la societat i tenir oportunitats en àmbits urbans.

Íñigo Haughey, responsable de producció de Can Calopa



La masia compta amb gairebé 3 hectàries de vinya i està situada al punt quilomètric 4,8 de la carretera BV-1468, de Molins de Rei a Vallvidrera, a una altitud de 299 metres sobre el nivell del mar. Forma part del terme municipal de Barcelona, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Està inclosa dins el Pla Especial d’Ordenació i Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola, classificada com a zona natural de valor ecològic i naturalístic.

La Vinoteca Can Calopa

A la mateixa masia la cooperativa, l'Olivera ha obert una vinoteca per tastar tots els seus vins i poder-los acompanyar amb tapes. 
A part dels vins blancs, dolços i caves, es poden tastar també els vins negres que el celler elabora a la Masia de Can Calopa, els vins negres de Barcelona. L'horari, de moment, és de divendres a diumenge de 10 del matí a 17.00 h de la tarda.

Íñigo Haughey i Roger Bas i Fusté, responsable comercial de l'Olivera

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants