Els 7 Magnífics

Senat de Montsant; fresc, subtil i llaminer, l'acompanyant perfecte de la cuina mediterrània

l'Àngel Garcia Petit ens recomana el Senat del Montsant del celler Els 7 Magnífics

Núria Claverol Homenatge 2014 de Sumarroca

Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Senat de Montsant, Els 7 Magnífics
El celler “Els 7 Magnífics” és un projecte de la Família Torres creat per anar descobrint vinyes amb algun interès especial dins del territori de Catalunya. Cadascun dels vins que formen aquesta col·lecció -encara no acabada- s’elabora a la Denominació d’Origen corresponent.

“El Senat del Montsant” forma part d’aquest projecte i és el vi elaborat per representar el Montsant. El seu nom vol ser un petit homenatge a la gent gran que ha dedicat tota la seva vida a la vinya, i que amb la seva feina ens ha deixat el llegat vitivinícola que tenim actualment.

El vi està elaborat a partir de raïms de vinyes velles de garnatxa i carinyena, i amb una proporció menor de raïms de syrah de ceps d’uns 15 anys.

Tot el procés d’elaboració es fa al municipi del Masroig en dipòsits d’acer inoxidable, i posteriorment el vi que en surt s’envelleix en un 60% en bótes de roure durant uns 8 mesos.

El primer cop d’ull ens deixa veure un atractiu color roig - robí, intens i nítid. En acostar la copa al nas surten flaires de fruita vermella fresca acompanyada de notes aromàtiques més discretes de fruita negra (móres i nabius).

Al cap d’una estona la bóta treu el nas, també amb discreció, per mostrar records d’espècies i de torrefactes embolicades amb un subtil vel de tocs làctics.

Un cop en boca el vi es mostra fresc, amb una mesurada i integrada acidesa, i una discreta nota càlida. Durant la degustació el vi es nota suau, llaminer, fresc i alegre, fet que el fa molt adequat per la cuina mediterrània de carn, tant per un fricandó tradicional com per un cus-cus de xai.

Celler: Els 7 Magnífics
D.O.: Montsant
PVP: 12 euros

Contingut relacionat

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Llopart és un dels cellers amb millor programació enoturística del país
Llopart és un dels cellers amb millor programació enoturística del país | Llopart
La Generalitat presenta el primer estudi sobre "El perfil dels visitants als cellers de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
Dos blancs monovarietals que expressen el caràcter del xarel·lo blanc i el xarel·lo vermell tan arrelats al Penedès
Imatge il·lustrativa
La sisena edició de l'Ecososteniblewine ha constatat la necessitat de recerca de noves alternatives per a la preservació del medi ambient.