La Guia de Vins de Catalunya

La Guia de Vins de Catalunya es presenta davant dels periodistes més mediàtics del país

La Vinateria El Tros - Vall Llach, del periodista Antoni Bassas i de Lluís Llach, va ser l'escenari de la presentació de la nova etapa de la Guia.

​Carles Xuriguera i Romina Ribera, els escollits per dirigir La Guia de Vins de Catalunya a partir del 2022

| 16/04/2019 a les 19:53h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Vídeos, Guia de Vins de Catalunya
Després de 12 anys de Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Silvia Naranjo -els seus artífexs fins el dia d'avui- han decidit fer un pas al costat, tal com ja vam explicar en aquest diari, per deixar que la Romina Ribera i en Carles Xuriguera siguin els que omplin les seves pàgines de tastos, notes i recomanacions.



La Vinateria El Tros - Vall Llach del periodista Antoni Bassas i el Lluís Llach, va ser l'escenari de reunió d'una trentena de primeres espases del periodisme català generalista per entendre una mica millor La Guia i tastar, "en una habitació d'amics" -com ha definit en Carles Xuriguera- els millors vins de casa nostra. 

S'hi van donar cita periodistes com Xavier Grasset, Antoni Bassas, Mieria Mallol, Elisenda Pineda, Ramon Besa, Roger de Gràcia, Maria Xinxó o Carles Fité, i un llarg etcètera. També alguns polítics com Anna Geli -Diputada de Junts per Catalunya-, i potents personalitats de xarxes socials com Max (@Well086).

Tots ells però, amb un denominador comú; No ser del sector, no ser del "món del vi". "Món del vi és una successió de paraules que detesto", va reblar en Carles Xuriguera, qui va començar a parlar agraint a la Vinateria El Tros - Vall Llach ser l'escenari de la trobada d'amics i agraint ser un espai i un projecte que també parli de "territori", com La Guia.



Va seguir Jordi Alcover comentant que "La Guia és un projecte de construcció d'un concepte que no existia, el Vi Català. El vi era víctima d'una falta d'autoestima produïda per un problema d'identitat pel component francès que acompanyava abans la majoria de vins". Ara, va continuar, "tenen un relat argumental". Per la Silvia Naranjo, La Guia és "cultura, història, tradició i territori. Hem plantat un arbre, ha fet arrels i ha donat els seus fruits".

Va tancar els parlaments la Romina Ribera animant als assistents a esbrinar com són els vins, sense malolàctiques, tanins o fustes d'acàcia... Uns vins que va definir com "els focs artificials del vi català".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Al ressorgiment d'aquesta beguda encara li queda recorregut per fer conèixer les marques, connectar el consumidor amb l'elaborador i en la cocteleria
Imatge il·lustrativa
Amb el codi EBCU10, tots els alumnes obtindran un 10% de descompte en la formació de Superior de Sommelier, només per ser lectors de www.cupatges.cat.
Presentació de la nova classificació dels vins de la DOQ Priorat a Escaladei.
Presentació de la nova classificació dels vins de la DOQ Priorat a Escaladei. | DOQ Priorat
El projecte "Els noms de la terra" és pioner a l'Estat i els cataloga en funció del seu lloc d'origen