Advertisement

La Guia de Vins de Catalunya

La Guia de Vins de Catalunya es presenta davant dels periodistes més mediàtics del país

La Vinateria El Tros - Vall Llach, del periodista Antoni Bassas i de Lluís Llach, va ser l'escenari de la presentació de la nova etapa de la Guia.

​Carles Xuriguera i Romina Ribera, els escollits per dirigir La Guia de Vins de Catalunya a partir del 2022

| 16/04/2019 a les 19:53h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Vídeos, Guia de Vins de Catalunya
Després de 12 anys de Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Silvia Naranjo -els seus artífexs fins el dia d'avui- han decidit fer un pas al costat, tal com ja vam explicar en aquest diari, per deixar que la Romina Ribera i en Carles Xuriguera siguin els que omplin les seves pàgines de tastos, notes i recomanacions.



La Vinateria El Tros - Vall Llach del periodista Antoni Bassas i el Lluís Llach, va ser l'escenari de reunió d'una trentena de primeres espases del periodisme català generalista per entendre una mica millor La Guia i tastar, "en una habitació d'amics" -com ha definit en Carles Xuriguera- els millors vins de casa nostra. 

S'hi van donar cita periodistes com Xavier Grasset, Antoni Bassas, Mieria Mallol, Elisenda Pineda, Ramon Besa, Roger de Gràcia, Maria Xinxó o Carles Fité, i un llarg etcètera. També alguns polítics com Anna Geli -Diputada de Junts per Catalunya-, i potents personalitats de xarxes socials com Max (@Well086).

Tots ells però, amb un denominador comú; No ser del sector, no ser del "món del vi". "Món del vi és una successió de paraules que detesto", va reblar en Carles Xuriguera, qui va començar a parlar agraint a la Vinateria El Tros - Vall Llach ser l'escenari de la trobada d'amics i agraint ser un espai i un projecte que també parli de "territori", com La Guia.



Va seguir Jordi Alcover comentant que "La Guia és un projecte de construcció d'un concepte que no existia, el Vi Català. El vi era víctima d'una falta d'autoestima produïda per un problema d'identitat pel component francès que acompanyava abans la majoria de vins". Ara, va continuar, "tenen un relat argumental". Per la Silvia Naranjo, La Guia és "cultura, història, tradició i territori. Hem plantat un arbre, ha fet arrels i ha donat els seus fruits".

Va tancar els parlaments la Romina Ribera animant als assistents a esbrinar com són els vins, sense malolàctiques, tanins o fustes d'acàcia... Uns vins que va definir com "els focs artificials del vi català".

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia