El Vilosell celebra el seu 15è aniversari

Després de completar l’aposta 100% ecològica a les seves vinyes, el celler Tomàs Cusiné va ara més enllà amb la biodinàmica

Tomàs Cusiné Vilosell 2016, la intensitat d'un paisatge, l'equilibri d'una elaboració

| 12/04/2019 a les 08:32h
Arxivat a: Vins, El Vilosell, Tomàs Cusiné, DO Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
El celler Tomàs Cusiné celebra el 15è aniversari del seu vi emblema, El Vilosell, amb la sortida de la nova anyada al mercat. Tomàs Cusiné va donar el seu propi nom a aquest celler, el seu projecte més personal.

El celler compta amb nombrosos reconeixements de prescriptors i guies de renom nacional i internacional com Robert Parker, Jancis Robinson, La Guía Peñín, La Guía Proensa i La Guía ABC, entre d’altres; els que avalen la qualitat dels seus vins. A més, l’any 2012 l’Associació Catalana de Sommeliers va el va reconèixer com el Millor Celler de Catalunya.

Tomàs Cusiné va ara més enllà de la producció ecològica, introduint practiques de biodinàmica a la seva línia de vins de finca i es troba en una fase de creixement. El Celler exporta més del 70% de la seva producció anual i distribueix els seus vins mundialment, a més de 30 països d’Europa, Amèrica, Àsia i Oceania. Es troba en la llista d’empreses espanyoles d’alt creixement i de la superfície de parcel·les de vinya de muntanya són 30 les hectàrees que es troben per sobre dels 700 metres d’alçada.



El Vilosell 2017 procedeix de l’estricta selecció manual del raïm de tres varietats (ull de llebre, syrah i garnatxa). És un vi fumat amb aromes picants de fruita negra i blava, xocolata negra amb un toc de empebrats. Apelfat i atractivament dolç, ofereix en boca el sabor de groselles i mores amb un toc de moca. Acaba amb una gran persistència i amplitud. PVP: 12€.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Foto: Carles Gala
El CavaBar estarà obert els dissabtes, diumenges i festius.
Imatge il·lustrativa
L'edició 2020 de Cavatast adapta el seu format per garantir la màxima seguretat sanitària i trasllada a quatre cellers la seva singular mostra de caves i gastronomia. Vilarnau serà una d'elles.
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages | Pere Fontanals
Pere Fontanals
L'alcalde d'Artés, Enric Forcada, explica que "el fàcil hauria estat no fer res, però hem decidit tirar endavant"