EcoSostenibleWine

EcoSostenibleWine, alternatives a l'ús de coure a la vinya per aconseguir una viticultura més sostenible

El proper 14 de maig se celebrarà la sisena edició d’EcoSostenibleWine a l'Auditori de Vilafranca del Penedès

| 12/04/2019 a les 08:27h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, EcoSostenibleWine
Vinyes a la finca d'Abadal
Vinyes a la finca d'Abadal | Abadal
El sector vitivinícola celebra una nova edició de la conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic amb l'objectiu d'abordar qüestions relacionades amb una viticultura més sostenible i compromesa amb la preservació del medi ambient.
 
En aquesta sisena edició es tractarà principalment de l'ús del coure a la vinya, ús que ja ha estat limitat per la Unió Europea. Experts professionals en la matèria, a nivell internacional, com Joao Onofre de la Direcció general d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea; José Vouillamoz, biòleg i genetista; o Luca Montanarella del Centre d'Investigació i Recursos Sostenibles de la Comissió Europea exposaran la problemàtica existent i aportaran respostes a aquest tema que tant preocupa el sector. El fòrum EcoSostenibleWine estarà conduït per Mònica López, directora dels serveis meteorològics de TVE.
 
El coure és el principal producte fitosanitari per combatre les malalties fúngiques de la vinya, especialment, el míldiu. Des de finals del mes de gener, el seu ús es va limitar a la viticultura ecològica i en alguns països ja s'apliquen restriccions per al seu ús convencional. EcoSostenibleWine pretén reflexionar sobre les possibles alternatives efectives i viables per reduir el seu ús i obtenir una collita de raïm amb garanties i respectuosa amb el medi ambient.
 
EcoSostenibleWine està organitzat per Vimac-FIVIN, l'Associació Vinícola Catalana i l'Institut del Cava, amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i l'INCAVI.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Un projecte cooperatiu de "resistència" replanta 7.000 ceps per elaborar vi en un dels municipis metropolitans on la viticultura ha passat a ser testimonial
Imatge il·lustrativa
Oriol Garriga i Solsona és l’impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya
Imatge il·lustrativa
Amb 19 ors i 12 plates, ha estat la DO Catalana més reconeguda en este certamen internacional