Núria Claverol Homenatge 2014 de Sumarroca

L'Àngel Garcia tasta aquest cava Brut Gran Reserva en homenatge a la Núria Claverol, la dona del fundador del celler, Carles Sumarroca

Sumarroca certifica la seva vinya com a ecològica

| 10/04/2019 a les 10:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Opinió, Núria Claverol Homenatge, Núria Claverol, Sumarroca
El “Núria Claverol Homenatge” és un cava Brut Gran Reserva que té una criança en rima al voltant dels 45 mesos i que ha estat elaborat amb xarel·lo. El cava és un homenatge dels seus tres fills a Na Núria Claverol -la dona del fundador del celler Carles Sumarroca-, probablement la cara menys coneguda del celler, però els que hem tingut la oportunitat de parlar amb ella hem descobert una dona encantadora que transmet calidesa, humanitat i senzillesa, característiques sovint difícils de trobar i que jo personalment valoro molt.

Els raïms per fer aquest vi (no oblidem que el cava també és un vi, però amb bombolles) surten de la Finca Peretes, una vinya plantada sobre sòls calcaris amb abundància de graves, situada al terme municipal de Piera, i que forma part de les vinyes del celler.

La presentació és elegant i acurada, amb una ampolla especial estilitzada que s’inspira en les antigues àmfores romanes.

En servir el vi a la copa observem un color groc or vell i un despreniment de bombolles continuat i persistent. La part aromàtica està presidida per flaires de poma al forn, mantega i brioix, amb subtils records de fonoll.

Un cop a la boca el carbònic es nota cremós i espurnejant, i durant el pas de boca ens acompanya una acidesa una mica vibrant que allarga el vi i neteja la boca.

El “Núria Claverol Homenatge” 2014 serà un adequat acompanyant d’un turbot al forn, una perdiu escabetxada, o unes anxoves confitades sobre una bona llesca de pa amb tomàquet.

Celler: Sumarroca
D.O. Cava
PVP: 30 euros

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

VINS ORIGINALS
Manuel Duran, 16/04/2019 a les 11:45
+0
-0
afortunadament hi ha vinicultors que saben fer vins originals en lloc de imitacions!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat