Novetats

Nous vins "L'Om" del celler Masroig

Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, uns vins de garnatxa emparats a la DO Montsant

l'assimetria de la fulla de l'arbre es plasma a les etiquetes de la nova col·lecció.

La DO Montsant busca més singularitat i fugir dels preus barats

| 01/04/2019 a les 08:21h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, L'Om, celler Masroig

El celler Masroig ha tret al mercat una nova gamma de vins de garnatxa. Aquesta està composta per L’Om i L’Om Premium, dos vins, un de jove i un d’envellit en bótes de roure francès, que tenen com a base principal la garnatxa. Aquesta prové de les vinyes pròpies de més alçada, situades entre 300 i 400 metres d’altitud.

Unes vinyes localitzades al terme de La Serra d’Almos, a la zona sud-est del Montsant, als peus de La Serra de Llaberia. L’Om, que ha estat un símbol per a la vinya i punt de trobada de la gent, és ara un arbre escàs al nostre territori. Original i tradicionalment plantat al centre de les viles i als voltants de les vinyes, servia com a punt de descans, sota on guardar l’aigua i els queviures quan el pagès treballava al camp de sol a sol. Molt comú en les zones rurals i apreciat per la qualitat de la seva fusta, L’Om ha format part del paisatge de La Serra d’Almos durant molt de temps.

Tot i que va ser un arbre abundant, amb un fort component simbòlic i vinculat a la vinya, l’om europeu gairebé ha desaparegut. Una de les característiques principals d’aquest singular arbre és l’asimetria de la seva fulla, detall que la fa única i reconeixedora i que es plasma en el disseny de les etiquetes dels vins, les quals han estat realitzades per l’estudi de disseny gràfic Atipus.

Amb aquest vi, Celler Masroig vol retre un homenatge i alhora plantejar una reflexió sobre la pèrdua. L’OM és un homenatge des de la nostàlgia, una proposta de no oblit. L’Om és punt de trobada, l’ombra que aixopluga converses. L’Om és vinya, és vi. L’Om és un vi fresc, elegant i intens en boca. Una pura seducció de fruita vermella. L’Om Premium és un vi intens i persistent, on destaquen aromes de fruita madura amb notes a torrats i especiats procedents de la criança en bóta de roure. L’essència del vi artesanal. La nova gamma de vins ja està disponible i, a partir d’aquest cap de setmana es podrà trobar a les nostres Agrobotigues del Masroig i de la Serra d’Almos. 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Per recolzar el sector davant la crisis ocasionada per la Covid19, Innova & Solución ofereix facilitats de contractació als cellers
Imatge il·lustrativa
Abadal Matís fusiona el caràcter de la mandó, raïm històric recuperat, i la potència i estructura de les varietats internacionals ben arrelades a la zona.
Imatge il·lustrativa
El vi blanc jove del celler renova l’etiqueta en el marc del nou projecte La vida secreta de les plantes