Acústic Celler i Vendrell Rived, els escollits per representar institucionalment la DO Montsant

Acústic Blanc 2017 i l'Alleu Negre 2017 representaran la DO Monstant

| 29/03/2019 a les 07:14h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Acústic Celler, Vendrell Rived, DO Montsant, Acústic celler
Imatge il·lustrativa
Acústic Blanc 2017, d’Acústic Celler, i L’Alleu Negre 2017 del Celler Vendrell Rived representaran la DO Montsant en els actes promocionals que faci el consell regulador.

El panell de tast de la DO, en un tast a cegues organitzat conjuntament amb VITEC, ha escollit els dos vins. Cal dir que els consens pel que fa als vins triats va ser gairebé absolut.

Acústic Blanc, 2017
Prové de vinyes d'entre 40 i 80 anys de terrenys pobres i pedregosos. Majoritàriament fet amb garnatxa blanca (85%) que és la que li aporta l'estructura i el caràcter. L'afinen amb un cupatge de macabeu, garnatxa roja i pansal. 

Amb 3 mesos de fermentació en bótes noves de roure francès i 6 més de criança en mares, l’Acústic Blanc és un vi complex i expressiu.

Mostra unes aromes complexes i molt mediterrànies -herbes com el romaní-. Destaca també la fruita fresca. Bona acidesa en boca.

L’Alleu Negre 2017
Amb criança de 12 mesos en bóta de roure francès, L’Alleu és fruit d’un cupatge de garnatxa i la carinyena.
 
Es tracta del primogènit del Celler Vendrell Rived, i el seu nom fa referència a la finca on es va construir el celler l’any 2000.
 
Provinent de vinyes velles amb edats compreses entre els 50 i els 80 anys, els ceps creixen en sòls calcaris i argilosos, i són treballats mitjançant una viticultura tradicional -amb verema manual- i ecològica, sota la certificació CCPAE.
 
L’Alleu és un vi negre concentrat, potent i elegant. Té aromes llamineres, amb records a fruits vermells madurs i amb tocs torrats de la criança. En boca és poderós i persistent.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Tercera entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | ¿Qué tiene el vino que no tenga la cerveza?
Imatge il·lustrativa
L’artista barcelonina Glòria Muñoz vesteix l'ampolla amb el paisatge del Penedès
Imatge il·lustrativa
El Celler Masroig potencia l’enoturisme de la zona i es manté com a referent del món del vi | L’ampolla de Vi Novell es vendrà a un preu inferior exclusivament aquell dia