Canvi climàtic

Es lliuren els Premis Torres & Earth en reconeixement a la lluita contra el canvi climàtic

A més de distingir a tres proveïdors per reduir les emissions, el celler reconeix la tasca del periodista Antonio Cerrillo i l’ autosuficiència energètica de Costa Rica

Els professionals del sector situen, per novè any consecutiu, Família Torres com una de les marques més admirades del món

| 28/03/2019 a les 09:43h
Arxivat a: Cellers, Família Torres, Premis Torres & Earth, canvi climàtic, Costa Rica, Antonio Cerrillo, vi, vinyes
Família Torres ha lliurat els III Premis Torres & Earth que reconeixen el compromís d’empreses, persones i territoris envers al canvi climàtic, en un acte celebrat avui dimecres, 27 de març, a Barcelona i presidit per Miguel A. Torres, president i quarta generació del celler familiar del Penedès.

Aquests guardons, que van néixer amb l’objectiu de premiar els esforços d’aquells proveïdors de Família Torres que més reduïen les emissions de CO2, han recaigut aquest any en el viticultor de Batea Andreu Julià i Creixenti; Cartonajes Bernabeu, empresa valenciana dedicada a la fabricació de cartró ondulat, i Manufacturas Metálicas Canals, de Martorell, centrada en el disseny i producció de càpsules de sobretapat.
 

Miguel A. Torres, president de Familia Torres. Foto: @familiatorres.


Como a l’anterior edició, Família Torres també ha concedit dues distincions més. Per una banda, ha reconegut la tasca de conscienciació sobre la problemàtica del canvi climàtic que realitza el periodista especialitzat en medi ambient Antonio Cerrillo, a través de les pàgines de La Vanguardia i de la web La Vanguardia Natural. Per altra banda, el celler ha entregat el Premi Torres & Earth a l’ Autosuficiència energètica a Costa Rica, per aconseguir que el 99% del consum energètic del país procedeixi de fonts renovables i pel seu compromís de ser Carbon Neutral el 2021.

L’ambaixadora de Costa Rica a Espanya Ana Helena Chacón, acompanyada del cònsol honorari a Barcelona Juan Enrique Juncà, ha recollit aquest reconeixement de mans de Miguel A. Torres, que ha destacat l’ambiciós pla de descarbonització que convertirà Costa Rica en el primer país amb zero emissions.

Miguel A. Torres ha aplaudit les actuacions encaminades a reduir i conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic realitzades pels premiats en aquesta nova edició dels Premis Torres & Earth, presentada pel divulgador ambiental Josep Lluís Gallego, i ha recordat que “el canvi climàtic és cosa de tots”. “Afortunadament, cada cop són més les empreses i persones conscienciades sobre les greus conseqüències de l’escalfament global i que decideixen actuar per intentar minimitzar-ne els efectes”, ha comentat el president de Família Torres.  


Torres & Earth, a un pas d’assolir el seu objectiu

Torres & Earth és l’ambiciós programa ambiental que Família Torres va posar en marxa el 2008 amb un objectiu clar: reduir les seves emissions de CO2 per ampolla en un 30% el 2020 des de la vinya al transport final, és a dir contemplant els abastos 1, 2 i 3. El balanç 2018 es situaria en un 27% (xifra pendent de certificació) després d’una inversió de 15 milions d’euros els últims deu anys. El celler continua intensificant els seus esforços per adaptar-se i mitigar el canvi climàtic i ja s’ha fixat noves metes: reduir les seves emissions de CO2 directes i indirectes en un 50% el 2030 i en un 80% el 2045, en relació al 2008.

En aquest sentit, Família Torres ha impulsat recentment, juntament amb la californiana Jackson Family Wines, la creació d’un grup internacional de cellers que, sota el nom International Wineries for Climat Action, impulsarà la implementació de solucions encaminades a descarbonitzar el sector del vi. Entre les accions realitzades el 2018, destaquen la compra de gairebé 6.000 hectàrees a la Patagònia xilena, on ja s’ha iniciat la reforestació d’una petita part, i el desenvolupament de tecnologies per a la captació i reutilització del CO2 de la fermentació del vi, en col·laboració amb diferents empreses i universitats.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Fins el 31 de gener el celler ofereix un 5% de descompte en totes les seves compres aplicant el següent codi al check out de la compra: vinselcep5
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €