els vins de la setmana

Abadal Picapoll 2018, identitat i plaer

Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages

Els vins d'Abadal, al festival literari Kosmopolis del CCCB

| 22/03/2019 a les 13:53h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Picapoll 2018, Abadal


Si alguna cosa ha de tenir un vi, a banda lògicament d'estar bo, és identitat. I justament aquest Abadal Picapoll no és que tingui identitat, és que la ha creat, perquè  va ser el celler Abadal qui va impulsar la investigació per recuperar aquesta varietat autòctona i aquest va ser el primer vi 100% elaborat amb aquest raïm des que es va crear la DO Pla de Bages el 1995.

I si dèiem que a banda d'identitat, un vi, per damunt de tot ha d'estar molt bo, en aquest cas ho acompleix amb escreix: no està bo, està boníssim i a més a més, ho està tant per a un tastador expert, que hi pot buscar matisos o per exemple els trets distintius d'aquesta identitat que esmentàvem, com per al consumidor que el que vol és només -ni més ni menys- que gaudir d'un vi plaent i agradable.

Doncs bé, tothom en gaudirà perquè es tracta d'un vi que combina els trets procedents de l'elaboració, amb una criança en dipòsit de tres mesos en contacte amb les mares (els llevats) que li han donat un cos voluptuós, amb de les característiques de la varietat, que li aporten notes cítriques, i de fruita blanca, pera i albercoc.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
La nova normalitat no atura l’activitat estiuenca de la DO Catalunya; concerts i activitats amb totes les mesures de seguretat