Advertisement

els vins de la setmana

Abadal Picapoll 2018, identitat i plaer

Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages

Els vins d'Abadal, al festival literari Kosmopolis del CCCB

| 22/03/2019 a les 13:53h
Especial: Vídeos
Arxivat a: Vídeos, Picapoll 2018, Abadal


Si alguna cosa ha de tenir un vi, a banda lògicament d'estar bo, és identitat. I justament aquest Abadal Picapoll no és que tingui identitat, és que la ha creat, perquè  va ser el celler Abadal qui va impulsar la investigació per recuperar aquesta varietat autòctona i aquest va ser el primer vi 100% elaborat amb aquest raïm des que es va crear la DO Pla de Bages el 1995.

I si dèiem que a banda d'identitat, un vi, per damunt de tot ha d'estar molt bo, en aquest cas ho acompleix amb escreix: no està bo, està boníssim i a més a més, ho està tant per a un tastador expert, que hi pot buscar matisos o per exemple els trets distintius d'aquesta identitat que esmentàvem, com per al consumidor que el que vol és només -ni més ni menys- que gaudir d'un vi plaent i agradable.

Doncs bé, tothom en gaudirà perquè es tracta d'un vi que combina els trets procedents de l'elaboració, amb una criança en dipòsit de tres mesos en contacte amb les mares (els llevats) que li han donat un cos voluptuós, amb de les característiques de la varietat, que li aporten notes cítriques, i de fruita blanca, pera i albercoc.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia