els vins de la setmana

Tendral Selección 2016, de Cellers Unió, el Priorat més proper

Joan Nebot ens recomana el Tendral Seleccion 2016

Un vi que desmenteix la fama d'elitistes dels vins prioratins

Cellers Unió elabora un Vi Ranci amb una solera original de 1928

| 19/03/2019 a les 11:01h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Tendral Selección 2016, Cellers Unió


De la DOQ Priorat sovint se'n diu que s'hi elaboren vins cars, fins i tot es podria dir que elitistes. Doncs això no és del tot cert, perquè hi ha vins, com és el cas d'aquest Tendral 2016, elaborat al celler cooperatiu de Poboleda per Cellers Unió, una associació de més de 180 cooperatives catalanes, que té dos trets principals que desmenteixen aquesta afirmació.

D'una banda, que és un Priorat característic, elaborat amb garnatxa i carinyena, les dues varietats de raïm que han fet famosos arreu del món els vins d'aquest indret.

I d'una altra, que és assequible tant per preu -es ven per sota els 10€- com per distribució, atès que es pot trobar a diverses cadenes de supermercats, a més de a botigues especialitzades i restaurants.

Però que són cars, no és l'únic tòpic que hi ha al voltant dels vins prioratins. Sovint sento dir “els vins del priorat són forts” i em treu de polleguera: són forts els dolents, perquè són potents i alhora agressius. Els bons vins del priorat són com aquest Tendral 2016: intensos, i alhora llaminers, amb el pas per boca amable típic de la garnatxa i la intensitat pròpia de la carinyena, que formen una parella de varietats fantàstica i equilibrada.

Els quatre mesos de criança en bóta tot just l'hi han afinat i arrodonit el pas per boca, sense emmascarar-li les notes de fruita vermella, móres i maduixa, procedents de la garnatxa i els punts florals de la carinyena, amb notes de caramel de violeta, delicades i agradables.

Un Priorat, doncs, a l'abast de tothom, tant per preu com per característiques... i ja que ens ho posen fàcil, no ens l'hauríem de perdre!

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
La nova normalitat no atura l’activitat estiuenca de la DO Catalunya; concerts i activitats amb totes les mesures de seguretat