els vins de la setmana

Tendral Selección 2016, de Cellers Unió, el Priorat més proper

Joan Nebot ens recomana el Tendral Seleccion 2016

Un vi que desmenteix la fama d'elitistes dels vins prioratins

Cellers Unió elabora un Vi Ranci amb una solera original de 1928

| 19/03/2019 a les 11:01h
Especial: Vídeos
Arxivat a: Vídeos, Tendral Selección 2016, Cellers Unió


De la DOQ Priorat sovint se'n diu que s'hi elaboren vins cars, fins i tot es podria dir que elitistes. Doncs això no és del tot cert, perquè hi ha vins, com és el cas d'aquest Tendral 2016, elaborat al celler cooperatiu de Poboleda per Cellers Unió, una associació de més de 180 cooperatives catalanes, que té dos trets principals que desmenteixen aquesta afirmació.

D'una banda, que és un Priorat característic, elaborat amb garnatxa i carinyena, les dues varietats de raïm que han fet famosos arreu del món els vins d'aquest indret.

I d'una altra, que és assequible tant per preu -es ven per sota els 10€- com per distribució, atès que es pot trobar a diverses cadenes de supermercats, a més de a botigues especialitzades i restaurants.

Però que són cars, no és l'únic tòpic que hi ha al voltant dels vins prioratins. Sovint sento dir “els vins del priorat són forts” i em treu de polleguera: són forts els dolents, perquè són potents i alhora agressius. Els bons vins del priorat són com aquest Tendral 2016: intensos, i alhora llaminers, amb el pas per boca amable típic de la garnatxa i la intensitat pròpia de la carinyena, que formen una parella de varietats fantàstica i equilibrada.

Els quatre mesos de criança en bóta tot just l'hi han afinat i arrodonit el pas per boca, sense emmascarar-li les notes de fruita vermella, móres i maduixa, procedents de la garnatxa i els punts florals de la carinyena, amb notes de caramel de violeta, delicades i agradables.

Un Priorat, doncs, a l'abast de tothom, tant per preu com per característiques... i ja que ens ho posen fàcil, no ens l'hauríem de perdre!

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
4 tastadors del món del vi i la comunicació l’han tastat a cegues per a descobrir-ne el seu misteri | Amb l’arribada de l’Enigma2, es destapen les claus de la seva primera edició
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Ruth Troyano
“No tenim vinya pròpia però el nostre projecte vol donar valor als pagesos que treballen molt bé la seva..."
Imatge il·lustrativa
La 68a edició de el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó comptarà amb Vilarnau com el cava oficial d'aquesta gran cita esportiva.