els vins de la setmana

Tomàs Cusiné Vilosell 2016, la intensitat d'un paisatge, l'equilibri d'una elaboració

Joan Nebot ens recomana el Vilosell 2016

L'acompanyant ideal per ennoblir i gaudir de la carn a la brasa

Jean Leon Vinya Gigi 2016, un vi de cine

| 13/03/2019 a les 14:29h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Vilosell 2016, Tomàs Cusiné, Tomàs Cusiné Vilosell 2016


El nom d'aquest vi el defineix a la perfecció: Tomàs Cusiné és el nom del celler, però més que del celler, de la persona, de l'enòleg que fa aquest vi: en Tomàs Cusiné és un dels enòlegs de referència de Catalunya i per descomptat de Costers del Segre on a més del celler que duu el seu nom, també dirigeix Castell del Remei i Cérvoles Celler, a més de Cara Nord Celler a la veïna Conca de Barberà.

I Vilosell, el poble on hi ha el celler i les vinyes d'on surt aquest vi, elaborat amb raïm ecològic de les varietats ull de llebre, sirà i garnatxa i que té 7 mesos de criança en bóta de roure francès.

Aromàticament és molt intens, amb notes inicials de tinta i espècies que evolucionen cap a la fruita vermella i negra madura. A la boca combina una entrada de gran potència i concentració, amb un pas pel paladar de tacte vellutat.

És doncs, un vi equilibrat, que combina la força del clima i el paisatge de les Garrigues amb la maduresa i l'elegància de l'elaboració, i que és fantàstic per beure amb carn a la brasa... I se m'acut que, per exemple, és el complement ideal per gaudir i ennoblir una calçotada, fugint dels sovint imbevibles vins a doll i de baixa estofa que se solen servir en aquests àpats.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.