els vins de la setmana

Tomàs Cusiné Vilosell 2016, la intensitat d'un paisatge, l'equilibri d'una elaboració

Joan Nebot ens recomana el Vilosell 2016

L'acompanyant ideal per ennoblir i gaudir de la carn a la brasa

Jean Leon Vinya Gigi 2016, un vi de cine

| 13/03/2019 a les 14:29h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Vilosell 2016, Tomàs Cusiné, Tomàs Cusiné Vilosell 2016


El nom d'aquest vi el defineix a la perfecció: Tomàs Cusiné és el nom del celler, però més que del celler, de la persona, de l'enòleg que fa aquest vi: en Tomàs Cusiné és un dels enòlegs de referència de Catalunya i per descomptat de Costers del Segre on a més del celler que duu el seu nom, també dirigeix Castell del Remei i Cérvoles Celler, a més de Cara Nord Celler a la veïna Conca de Barberà.

I Vilosell, el poble on hi ha el celler i les vinyes d'on surt aquest vi, elaborat amb raïm ecològic de les varietats ull de llebre, sirà i garnatxa i que té 7 mesos de criança en bóta de roure francès.

Aromàticament és molt intens, amb notes inicials de tinta i espècies que evolucionen cap a la fruita vermella i negra madura. A la boca combina una entrada de gran potència i concentració, amb un pas pel paladar de tacte vellutat.

És doncs, un vi equilibrat, que combina la força del clima i el paisatge de les Garrigues amb la maduresa i l'elegància de l'elaboració, i que és fantàstic per beure amb carn a la brasa... I se m'acut que, per exemple, és el complement ideal per gaudir i ennoblir una calçotada, fugint dels sovint imbevibles vins a doll i de baixa estofa que se solen servir en aquests àpats.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat