els vins de la setmana

Tomàs Cusiné Vilosell 2016, la intensitat d'un paisatge, l'equilibri d'una elaboració

Joan Nebot ens recomana el Vilosell 2016

L'acompanyant ideal per ennoblir i gaudir de la carn a la brasa

Jean Leon Vinya Gigi 2016, un vi de cine

| 13/03/2019 a les 14:29h
Especial: Vídeos
Arxivat a: Vídeos, Vilosell 2016, Tomàs Cusiné, Tomàs Cusiné Vilosell 2016


El nom d'aquest vi el defineix a la perfecció: Tomàs Cusiné és el nom del celler, però més que del celler, de la persona, de l'enòleg que fa aquest vi: en Tomàs Cusiné és un dels enòlegs de referència de Catalunya i per descomptat de Costers del Segre on a més del celler que duu el seu nom, també dirigeix Castell del Remei i Cérvoles Celler, a més de Cara Nord Celler a la veïna Conca de Barberà.

I Vilosell, el poble on hi ha el celler i les vinyes d'on surt aquest vi, elaborat amb raïm ecològic de les varietats ull de llebre, sirà i garnatxa i que té 7 mesos de criança en bóta de roure francès.

Aromàticament és molt intens, amb notes inicials de tinta i espècies que evolucionen cap a la fruita vermella i negra madura. A la boca combina una entrada de gran potència i concentració, amb un pas pel paladar de tacte vellutat.

És doncs, un vi equilibrat, que combina la força del clima i el paisatge de les Garrigues amb la maduresa i l'elegància de l'elaboració, i que és fantàstic per beure amb carn a la brasa... I se m'acut que, per exemple, és el complement ideal per gaudir i ennoblir una calçotada, fugint dels sovint imbevibles vins a doll i de baixa estofa que se solen servir en aquests àpats.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
4 tastadors del món del vi i la comunicació l’han tastat a cegues per a descobrir-ne el seu misteri | Amb l’arribada de l’Enigma2, es destapen les claus de la seva primera edició
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Ruth Troyano
“No tenim vinya pròpia però el nostre projecte vol donar valor als pagesos que treballen molt bé la seva..."
Imatge il·lustrativa
La 68a edició de el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó comptarà amb Vilarnau com el cava oficial d'aquesta gran cita esportiva.