oller del mas

La primera anyada de l'enòleg Carles Muray a Oller del Mas fa una clara aposta pel Picapoll Negre​

Oller del Mas aposta per una anyada 100% vegana i ecològica

​Carles Muray, enòleg d'Oller del Mas: «Farem vins amb un punt més punky»

| 13/03/2019 a les 10:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Oller del Mas, Carles Muray, Picapoll Negre

Carles Muray, l'enòleg, i Frank Margenat, el propietari.


El Petit Bernat i el Bernat Oller de l’anyada 2018 són els vins que han sortit aquesta setmana al mercat a través dels distribuïdors oficials del celler bagenc. Els primers productes de l’anyada 2018 a la venda són el Petit Bernat blanc i Bernat Oller blanc i rosat.

La novetat d'aquesta primera anyada gira entorn el Picapoll Negre. Per primera vegada, el Petit Bernat incorpora també aquesta varietat tan singular del Bages. Carles Muray, com ja va comentar en una entrevista a cupatges.cat el passat febrer, “m’agraden molt els vins amb poca intervenció. Els que estan ben fets expressen molt bé la puresa de l’elaborador i de la varietat. Crec que és el futur de l’enologia”.

Aquesta és la primera anyada de Carles Muray  -enòleg de 28 anys- a Oller del Mas; “Des del primer dia que vaig entrar a l’Oller del Mas vaig quedar emocionat per la filosofia i la història que es vol transmetre en cada producte”, assegura Muray.

El clima mediterrani continental de la zona juntament amb la pluviometria lleugerament més elevada del 2018 ha propiciat una maduració òptima de les diferents varietats de raïm cultivades a la finca. Malvasia, macabeu o varietats més petites com cabernet franc i sumoll han estat algunes de les beneficiades per aquest augment de les pluges.

“En general, l’estil de l’Oller del Mas és molt interessant ja que poder vinificar el 100% del raïm propi et dóna molt valor en els vins”, afirma Muray. Els propers productes que sortiran al mercat seran el Petit Bernat negre de l’anyada 2018 i el Bernat Oller negre del 2017. Una altra de les pròximes novetats d’Oller del Mas serà la inauguració d’un nou celler d’elaboració. “Amb el nou celler podrem ser capaços de definir amb major detall la característica de cada finca”, avança Muray. El nou projecte inclou també sales de tast i una àmplia botiga on es comercialitzaran tot tipus de productes vinculats al món del vi i la gastronomia.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La DO intensificarà l’estratègia institucional i accelerarà les mesures de caràcter legal per salvaguardar el paisatge del territori
Imatge il·lustrativa
És un homenatge a les muntanyes del Montsant, on segons diuen els seus creadors, "tot comença i tot acaba".