experiència penedès

Imatge il·lustrativa

Bona primera edició de l’Experiència Penedès que tindrà continuïtat

Cinquants sommeliers i prescriptors especialitzats vinguts de diferents províncies gaudeixen de tres dies visitant el territori històric per conèixer la riquesa del Penedès

L'esdeveniment s'ha centrat en mostrar la història, el paisatge, els vins de terrer i la gastronomia.

​La DO Penedès patrocina la tercera edició del concurs de relats eròtics de la Fundació Futura Local

| 09/03/2019 a les 10:53h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Experiència Penedès, DO Penedès, Qalidès


1- Defensem la nostra història i el nostre paisatge
2- Practiquem una viticultura ecològica i sostenible
3- Preservem els grans vins del Penedès i potenciem les varietats tradicionals
4 - Volem avançar en la classificació i la zonificació del nostre entorn
5 - Treballem conjuntament amb generositat
Som Qalidès.
 
Aquest és el manifest amb el que Joan huguet va cloure l'Experiència Penedès. Un dinar a Can Ràfols dels Caus amb un tast inèdit de 14 vins d’anyades històriques de cellers que formen part de Qalidès. Aquests vins, joies vinícoles de cada celler, han estat custodiades com un tresor i amb la màxima estima, tot un regal pels sentits dels assistents.
El dinar va acabar amb un emotiu homenatge a Carlos Esteve, propietari de Can Ràfols del Caus, que va agrair el detall i que posar en valor que el Penedès ja per fi treballa conjuntament i amb solidaritat, "prova d'això és aquesta Experiència Penedès", va reblar.
 

Joan Huguet llegint el manifest Qalidès


L’Experiència Penedès, organitzada per la denominació d'origen i l'Associació de cellers Qalidès Terrers del Penedès, va començar al Vinseum amb la benvinguda del participants per part de la presidència de la DO Penedès, en Josep M. Albet i de Qalidès, en Marcelo Desvalls. Tot seguit dues ponències per situar al Penedès sobre la geologia de la comarca per part d’en Manu Gómez i les 10 subzones del Penedès à càrrec del director del Consell Regulador, en Francesc Olivella.
 

Experiència de Team Building amb els Castellers de Vilafranca


A la seu dels castellers de Vilafranca, es va desenvolupar una activitat de “Team Building” on es va treballar la importància dels valors i el treball en equip, el lideratge, la participació, la integració, el compromís, la constància, la confiança, la comunicació i la cohesió que no va deixar a ningú indiferent, ja que els convidats van participar en la construcció d’un castell i van aconseguir fer una torre de tres pisos. El primer dia, el grup va finalitzar al restaurant Cigró d’Or, on l’Oriol Llavina va oferir un menú amb ingredients del territori que va estar acompanyat amb vins dels cellers participants de la DO Penedès.

El segon dia de l’experiència, els convidats van trepitjar el territori vinícola aprenent de la seva viticultura i arqueologia antiga, sent partícips d’una activitat d’excavació al Jaciment la Font de la Canya, acompanyats per un equip d’experts, el grup fins i tot van trobar-hi noves restes arqueològiques.
 

Després d’un esmorzar de forquilla típic penedesenc, el grup de 50 persones es va dividir per visitar diferents cellers i van poder compartir moments únics amb els elaboradors, que van fer d’amfitrions visitant les seves vinyes de terrer, espais emblemàtics de cada celler i tastant els vins per descobrir-hi la seva màxima expressió en cada copa de vi.

Per la tarda, a l’espectacular Castell de Sant Martí Sarroca, va tenir lloc un Showroom on els 22 cellers participants en aquesta primera edició van poder fer un contacte molt proper amb els convidats tastant cadascun dels vins elegits per l’ocasió.

Ja en el tercer dia, la finca El Fanio d’Albet i Noya va ser el marc perfecte per l’activitat de pedra seca. Professors de margers provinents de Mallorca van explicar la teòrica i una part del grup va animar-se a contribuir amb l'aixecament d'un mur de pedra seca. . Després d’un esplèndid esmorzar d’embotits i formatges, el grup va visitar altres cellers amb la mateixa dinàmica del dia anterior.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.