Carlos Latre i un "escape room" s'apunten al mes de l'enoturisme de la Costa Brava

L'Empordà es converteix aquest abril en un aparador del seu dinamisme vinícola amb mig centenar d'activitats singulars

| 08/03/2019 a les 10:15h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Actualitat, Vívid
Imatge il·lustrativa
L'Empordà torna a mostrar aquest abril que el sector vinícola es manté en plena ebullició amb tot un mes d'activitats singulars. Es tracta del Vívid, el mes de l'enoturisme de la Costa Brava, que enguany celebra la sisena edició entre el 5 i el 28 d'abril. Entre les propostes hi ha un tast de vins a l'auditori de Vins i Licors Grau de Palafrugell a partir de la visió del monologuista Carlos Latre i un escape room a Mas Oller de Torrent que inclou un sopar maridat a càrrec del restaurant Es Portal de Pals.

També s'han programat tres activitats inclusives per a col·lectius que sovint ho tenen molt difícil per accedir a un celler, de manera que hi haurà visites i tastos per a invidents, persones amb mobilitat reduïda i sordes. L'arrencada del mes enoturístic serà el cap de setmana d'entre el 5 i el 7 d'abril, quan coincidiran l'escape room, el tast amb Latre i una marxa popular entre vinyes a Calonge i Sant Antoni, on es visitaran tres cellers i es podran degustar tapes del Col·lectiu de Cuina de l'Empordanet. Les entrades ja es poden comprar des d'aquest mateix dijous a través del web del Vívid.

Cada setmana hi haurà una zona de l'Empordà que concentrarà les activitats, i s'ha decidit que en aquesta edició es comenci pel Baix Empordà. Després se seguirà per l'Albera, la Plana de l'Empordà i es tancarà amb el Cap de Creus. La programació és diversa, i es podrà fer "enocaiac", un monòleg maridat al celler Espelt amb Yolanda Ramos (entre les darreres actuacions de l'actriu figura la sèrie de Netflix Paquita Salas) i, com a novetat, s'oferiran dos tastos només de vins ecològics.

L'objectiu és créixer entre els barcelonins

Per al president de la Denominació d'Origen (DO) Empordà, Xavier Albertí, és "simbòlic" que s'hagi optat per iniciar la programació al voltant de Calonge, amb la qual cosa es vol ressaltar la tasca dels cellers que queden allunyats d'on estan majoria, que és a la carretera que uneix Capmany i Roses, a l'Alt Empordà. Entre Calonge i Palamós també s'hi concentra un gran nombre de segones residències de barcelonins, als quals també es dirigeix especialment el Vívid.

"A Barcelona s'ha de saber que hi ha vi català i el turisme de la Costa Brava ha de saber que hi ha un vi molt proper", ha reivindicat Albertí. A parer seu, "a vegades costa d'entendre-ho". Enguany les accions promocionals es dirigiran especialment a les comarques de Barcelona, i és per això que, a més de Girona, el programa del mes enoturístic s'ha presentat a la capital catalana amb un dinar a càrrec del xef d'Es Portal, Joan Carles Sánchez.
 

En la darrera edició del Vívid es van vendre 1.847 entrades, un 14,07% més que en l'anterior, i l'ocupació de les activitats va ser del 77,11% de mitjana. Pel que fa a l'origen dels assistents, el 67% van ser de les comarques gironines i el 33% restant de les barcelonines, i és aquí on busquen créixer. Albertí ha admès que "costa" atreure turistes pel vi. No obstant això, el cap de Màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Marín, ha recordat que la ruta enoturística de l'Empordà era "quasi inexistent" tan sols fa sis o set anys.

Un revulsiu per a "l'eclosió" de l'enoturisme

Segons Marín, la voluntat del Vívid no és que es limiti a ser un mes "per fer només tast de vins", ja que aquesta activitat "ja es pot fer tot l'any", sinó que l'abril l'Empordà es converteixi en "un aparador de referències enoturístiques". D'un territori on els avis produïen a granel i els pares van marxar al negoci turístic, s'ha passat a un on els fills han tornat a elaborar vi "amb produccions d'alta qualitat amb un ADN turístic", ha recordat. A la DO Empordà confien que el nou celler que està construint Vins i Caves Perelada serveixi com a revulsiu i permeti "l'eclosió de l'enoturisme a l'Empordà", ha detallat Albertí. El celler l'han dissenyat els arquitectes RCR i es preveu que entri en funcionament el 2020.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La DO intensificarà l’estratègia institucional i accelerarà les mesures de caràcter legal per salvaguardar el paisatge del territori
Imatge il·lustrativa
És un homenatge a les muntanyes del Montsant, on segons diuen els seus creadors, "tot comença i tot acaba".