Associació Vinícola Catalana

L'Associació Vinícola Catalana premia les millors cartes de vins catalans

Els premis tenen 3 categoríes; la C amb menús fins a 20€, la B de 20€ a 40€ i la A de més de 40€ i estan repartits per territori

El premi especial d’aquesta edició recau en la Bullipèdia del Vi

​El celler Alella Vinícola s’incorpora a la patronal del vi català

| 05/03/2019 a les 18:32h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Actualitat, Associació Vinícola Catalana
Imatge il·lustrativa
El Palau Reial de Pedralbes va acollir la novena edició dels premis CARTAVÍ, on es va distingir a quinze restaurants al projecte de la Bullipèdia del Vi, que va rebre el premi especial.

L’acte va ser conduït pel cuiner Marc Ribas i presidit per la  Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta i la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.

Els premis han sigut els següents:
 
Ciutat de Barcelona:
Categoria A: SERGI DE MEIÀ
Categoria B: RESTAURANT LA CLARA
Categoria C: EL TROS VALL LLACH
 
Província de Barcelona:
Categoria A: RESTAURANT L’Ó de Sant Fruitós de Bages
Categoria B: EL CIGRÓ D’OR de Vilafranca del Penedès
Categoria C: LA GURMETERIA de Terrassa
 
Província de Tarragona
Categoria A: VILLA RETIRO de Xerta
Categoria B: L’HOSTAL SPORT de Falset
Categoria C: CALAIX DE SASTRE de Falset
 
Província de Lleida:
Categoria A: LA BOSCANA de Bellvís
Categoria B: CAL XIRRICLÓ de Balaguer
Categoria C: CA L’AGUSTINA de Preixens
 
Província de Girona:
 Categoria A: VICUS de PALS
Categoria B: ES BALUARD de Cadaqués
Categoria C: MACABEU de Palamós.
 
En aquesta edició, CARTAVÍ ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes.
 
El President de l’AVC, Valentí Roqueta es va mostrar molt satisfet perquè “en l’elaboració d’un vi, a banda de l’esforç i la il·lusió per crear un producte únic, es recrea la història, el reflex d’un temps, d’una zona, d’un clima i una manera de fer... Des del sector vull agrair la implicació dels restauradors , així com l’interès i la passió que posen els seus professionals en conèixer els nostres vins i les històries que hi ha darrera de cada ampolla i cada copa de vi”.
 
La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà va clausurar l’acte encoratjant a tot el sector del vi i la restauració a seguir treballant en aquesta línia d’evolució positiva, “hem aconseguit amb l’esforç de molts posar el vi català com a líder del conjunt de vendes. També sou líders a l’hostaleria -últimes xifres informe Nielsen 2017-. Els propers anys toca seguir centrant els nostres esforços a impulsar la qualitat dels nostres vins. L’aposta que farà l’INCAVI serà per seguir garantint origen, garantint país, garantint producció de qualitat i garantir traçabilitat. Això ens enforteix a nivell nacional i a nivell internacional”.
 
En aquesta edició, CARTAVí ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, FIVIN, l’Associació Catalana de Sommeliers, l’Associació Catalana d’Enòlegs, els Patronats de Turisme de Catalunya, les quatre diputacions i de les onze denominacions d’origen catalanes, entre d’altres.
 
 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La DO intensificarà l’estratègia institucional i accelerarà les mesures de caràcter legal per salvaguardar el paisatge del territori
Imatge il·lustrativa
És un homenatge a les muntanyes del Montsant, on segons diuen els seus creadors, "tot comença i tot acaba".