DO Penedès i Qalidès

Prescriptors de tot l’estat arriben al Penedès per viure el territori durant 3 dies

La DO Penedès i l'Associació Qalidès han organitzat conjuntament per aquests propers tres dies 3, 4 i 5 de març una missió inversa sota el nom EXPERIÈNCIA PENEDÈS

Una cinquantena de prescriptors especialitzats visiten el territori per conèixer la riquesa del Penedès

Els millors sommeliers de Catalunya ens recomanen 6 vins negres del Penedès

| 02/03/2019 a les 07:45h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Penedès, DO Penedès, Qalidès
Imatge il·lustrativa
Una cinquantena de persones representants de restaurants amb estrelles Michelin de diferents punts de l’estat espanyol junt amb periodistes de mitjans especialitzats i generalistes, gaudiran durant els tres dies de la primera edició de l’EXPERIÈNCIA PENEDÈS que unirà 22 cellers sota el fil conductor de la recuperació històrica de més de 2700 anys.
 
Trepitjar el territori vinícola, aprendre de la seva viticultura i arqueologia antiga, de la recuperació de varietats ancestrals,  de la gran diversitat que ens ofereix el Penedès vinícola, dels murs de pedra seca, en definitiva d’un Penedès que des de la seva influència marítima fins al clima més continental de les muntanyes, formarà part de l’experiència i que quedarà  reflectit en la seva màxima expressió  en el tast de l’excel·lència dels seus vins de terrer.

En aquesta primera edició, 22 cellers de la DO Penedès han preparat unes jornades que fusionaran els vins amb els aspectes culturals, patrimonials, paisatgístics i gastronòmics del territori per tal de fer-los coneixedors de l'immens potencial de la DO PENEDÈS, com una comarca farcida de masies i petits nuclis rurals, de paisatge ondulat i que conté un sorprenent patrimoni monumental i arqueològic.

Durant els tres dies de l’experiència, els convidats seran partícips coneixedors i jardiners d’un paisatge vitícola que mira el futur amb esperança i il·lusió. Establir aliances amb la gent que estimem la nostra terra, descansaran en Masies típiques del Penedès, i entre les variades activitats, gaudiran d’un taller amb els Castellers de Vilafranca i de visites molt singulars a alguns cellers.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
La guanyadora Audrey Doré, del Celler de Can Roca, representarà Catalunya a la Final Nacional, que se celebrarà del proper 30 març al 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré | Jordi Bes
Jordi Bes
Les subzones del te de Sri Lanka i un rom envellit en botes de Xerès posen a prova els aspirants a Millor Sommelier de Catalunya 2019
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Aquest DOQ Priorat de 1.160 euros representa “mostres molt escasses de talent natural i històric” | És fruit de “venerables” vinyes plantades el 1910 i el 1939 en un “paisatge commovedor”, que és “un lloc privilegiat del vell món vitícola” | Des del celler de Gratallops s’afirma que L’Ermita “destaca com la vinya més essencial, més pura i representativa de les virtuts d'un Priorat etern”