DO Penedès i Qalidès

Prescriptors de tot l’estat arriben al Penedès per viure el territori durant 3 dies

La DO Penedès i l'Associació Qalidès han organitzat conjuntament per aquests propers tres dies 3, 4 i 5 de març una missió inversa sota el nom EXPERIÈNCIA PENEDÈS

Una cinquantena de prescriptors especialitzats visiten el territori per conèixer la riquesa del Penedès

Els millors sommeliers de Catalunya ens recomanen 6 vins negres del Penedès

| 02/03/2019 a les 07:45h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Penedès, DO Penedès, Qalidès
Imatge il·lustrativa
Una cinquantena de persones representants de restaurants amb estrelles Michelin de diferents punts de l’estat espanyol junt amb periodistes de mitjans especialitzats i generalistes, gaudiran durant els tres dies de la primera edició de l’EXPERIÈNCIA PENEDÈS que unirà 22 cellers sota el fil conductor de la recuperació històrica de més de 2700 anys.
 
Trepitjar el territori vinícola, aprendre de la seva viticultura i arqueologia antiga, de la recuperació de varietats ancestrals,  de la gran diversitat que ens ofereix el Penedès vinícola, dels murs de pedra seca, en definitiva d’un Penedès que des de la seva influència marítima fins al clima més continental de les muntanyes, formarà part de l’experiència i que quedarà  reflectit en la seva màxima expressió  en el tast de l’excel·lència dels seus vins de terrer.

En aquesta primera edició, 22 cellers de la DO Penedès han preparat unes jornades que fusionaran els vins amb els aspectes culturals, patrimonials, paisatgístics i gastronòmics del territori per tal de fer-los coneixedors de l'immens potencial de la DO PENEDÈS, com una comarca farcida de masies i petits nuclis rurals, de paisatge ondulat i que conté un sorprenent patrimoni monumental i arqueològic.

Durant els tres dies de l’experiència, els convidats seran partícips coneixedors i jardiners d’un paisatge vitícola que mira el futur amb esperança i il·lusió. Establir aliances amb la gent que estimem la nostra terra, descansaran en Masies típiques del Penedès, i entre les variades activitats, gaudiran d’un taller amb els Castellers de Vilafranca i de visites molt singulars a alguns cellers.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 3 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa