ELS VINS DE LA SETMANA

Jean Leon Vinya Gigi 2016, un vi de cine

El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors

Castell de Perelada Finca Garbet 2006, el protagonista de la pel·lícula

| 01/03/2019 a les 17:31h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vi destacat, Vinya Gigi 2016, Jean Leon


Els vins de Jean Leon van ser els primers vins catalans apreciats internacionalment, pels contactes del creador del celler, que en realitat es deia Ceferino Carrión, un càntabre que va emigrar als Estats Units i que va arribar a tenir, en societat amb l'actor James Dean, un dels restaurants més coneguts a Beverly Hills, on vivien i encara viuen moltes de les estrelles del cinema nord-americà.

Això va ser a l'època daurada de Hollywood, així que, lògicament, hi servia els millors vins del món. Aquest fet el va portar a voler elaborar un vi propi, del mateix nivell que aquesta grans vins, i com que abans de marxar als EUA, entre els 13 i els 19 anys, havia viscut a Barcelona, va anar a buscar les vinyes per fer aquests vins al Penedès, on va comprar 150 hectàrees a Torrelavit.

El 1967 va plantar la vinya Gigi -que és el nom de la seva filla- amb chardonnay i va elaborar el primer vi d'aquesta varietat amb criança fet a l'estat espanyol, un vi a l'estil dels grans blancs borgonyons, els que aleshores i encara ara són els vins blancs més apreciats del món. Aquest Vinya Gigí té la classificació de Vi de Finca, la màxima distinció que pot assolir un vi català i que només tenen un grapat de cellers.

És un vi d'aromes de fruita blanca, albercoc, préssec de vinya i mango, amb notes d'aranja i mantega. A la boca és dens i amb força, però té un final cítric de llimona madura que el fa fresc i li dóna nervi. És un vi gairebé elèctric, que combina a la perfecció amb un suquet de rap o amb peix blau a la planxa.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Pexels
Lourdes López
Els restauradors denuncien el tancament unilateral, la falta de control al transport públic i que les ajudes són clarament insuficients
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts.
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts. | Pexels
Sergi Cortés
El DOGC publica avui la convocatòria de subvencions per la restauració i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19
Imatge il·lustrativa
El cava Gran Reserva Brut Nature surt al mercat a un preu de 35 euros