​Família Torres i Jackson Family Wines, units per la sostenibilitat del sector

International Wineries for Climate Action pretén reunir als cellers més compromesos amb el medi ambient que treballen per assolir una reducció del 80% del total de les seves emissions el 2045

| 01/03/2019 a les 12:51h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Cellers
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines, ahir al Penedès.
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines, ahir al Penedès.
Família Torres i Jackson Family Wines han anunciat que volen crear un grup de treball integrat per cellers de tot el món per sumar esforços en la reducció d’emissions de CO2. L’objectiu, atenuar i revertir els efectes del canvi climàtic a través de la descarbonització del sector.

L’esforç col·laboratiu del grup de treball, sota el nom d’International Wineries for Climate Action, començarà definint un marc per entendre i mesurar els progressos de cara a l’objectiu marcat, que contemplen tres elements clau: en primer lloc, establir un punt de referència a partir de les emissions de carboni actuals en els abastos 1, 2 i 3 mitjançant el balanç de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, auditat per una empresa externa reconeguda internacionalment; en segon terme, adoptar les directrius establertes el 2015 per la Conferència COP21 i l’Acord de París per implementar un enfocament científic en la reducció de les emissions; i finalment, utilitzar com a mínim un 20% d’energies renovables generades mitjançant instal·lacions pròpies per cobrir el consum energètic del celler.

Katie Jackson, de Jackson Family Wines i vicepresidenta de responsabilitat corporativa, ha assenyalat: “El nostre objectiu comú és anar més enllà de les converses al voltant de la urgència del canvi climàtic i col·laborar en solucions escalables per reduir la petjada de carboni de tot el sector.” Miguel A. Torres, president de Família Torres ha afegit: “Estem només al principi d’aquesta iniciativa, però esperem que sigui el tret de sortida, l’impuls que animi a altres cellers a unir-se a nosaltres per accelerar o iniciar la implementació de programes de reducció de les emissions de carboni.”


 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs tasta i recomana 16 escumosos amb DO Cava
Plaques fotovoltaiques
Plaques fotovoltaiques | Família Torres
En deu anys, el celler vol reduir la petjada de carboni un 55% respecte al 2008
Imatge il·lustrativa
Els diners s'han recaptat amb la venda del pack solidari Selecció Alt Pinnat