​Cicle de sopars mediterranis de peix amb vins de la DO Penedès

El projecte del Museu Marítim de Barcelona té l’objectiu de fomentar la cultura gastronòmica al voltant del mar

DO Penedès i Confraria del Cava escullen president

| 28/02/2019 a les 06:45h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, sopars mediterranis, DO Penedès
Imatge il·lustrativa
El restaurant Norai del Museu Marítim de Barcelona serà avui el primer a participar acompanyat del patrocini de la DO Penedès. Aquesta proposta, que tindrà lloc el darrer dijous de cada mes fins al juliol, presentarà mensualment un menú propi de la gastronomia d’un país del Mediterrani, elaborat per un restaurant extern especialitzat en cadascuna de les cuines. Durant cada sopar, els assistents maridaran els plats amb vins de cellers de la DO Penedès. L’objectiu d’aquest cicle és promoure el consum de peix sostenible i difondre la cultura gastronòmica del mar.

Un viatge per la gastronomia del Mediterrani

En total seran 6 els cellers de la DO Penedès que participaran al cicle de sopars mediterranis: Torre del Veguer, Vins El Cep, Castell de Pujades, Alsina i Sardà, Domenech Vidal i Albet i Noya. Els restaurants convidats al cicle són el Baccaro (al costat de la Boqueria, a Barcelona) que presentarà un menú amb plats típics de Venècia. El seguiran El Magraner Boig (Barcelona) de cuina grega, el Nur de cuina marroquí o Can Bosch (Cambrils) entre altres.

Organitzat pel Museu Marítim de Barcelona i el Restaurant Norai (que està a les instal·lacions del Museu Marítim a les Drassanes), la iniciativa compta amb la col·laboració i patrocini de la DO Penedès, la revista CUINA , Cap a Mar i La Platjeta de pesca sostenible, així com els restaurants convidats a cada sopar. 

Patrimoni amb regust a mar

El cicle de sopars mediterranis és una excel·lent oportunitat per a conèixer l’àmplia varietat gastronòmica que existeix en tot el Mediterrani. Una riquesa cultural i vitivinícola amb segles d’història que cal conèixer. Dins d’aquesta diversitat, s’hi troben els vins Penedès. La tradició i el patrimoni vitivinícola dels cellers de la DO Penedès donen com a resultat una gran diversitat de vins d’alta qualitat i prestigi, elaborats seguint criteris de respecte mediambiental.

Per altra banda, aquest cicle també dóna visibilitat a la tasca del restaurant Norai, que a través de les fundacions Tot Raval i Impuls, impulsa un projecte gastronòmic d’inserció laboral de joves en risc d’exclusió social del barri del Raval de Barcelona.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.