​Cicle de sopars mediterranis de peix amb vins de la DO Penedès

El projecte del Museu Marítim de Barcelona té l’objectiu de fomentar la cultura gastronòmica al voltant del mar

DO Penedès i Confraria del Cava escullen president

| 28/02/2019 a les 06:45h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, sopars mediterranis, DO Penedès
Imatge il·lustrativa
El restaurant Norai del Museu Marítim de Barcelona serà avui el primer a participar acompanyat del patrocini de la DO Penedès. Aquesta proposta, que tindrà lloc el darrer dijous de cada mes fins al juliol, presentarà mensualment un menú propi de la gastronomia d’un país del Mediterrani, elaborat per un restaurant extern especialitzat en cadascuna de les cuines. Durant cada sopar, els assistents maridaran els plats amb vins de cellers de la DO Penedès. L’objectiu d’aquest cicle és promoure el consum de peix sostenible i difondre la cultura gastronòmica del mar.

Un viatge per la gastronomia del Mediterrani

En total seran 6 els cellers de la DO Penedès que participaran al cicle de sopars mediterranis: Torre del Veguer, Vins El Cep, Castell de Pujades, Alsina i Sardà, Domenech Vidal i Albet i Noya. Els restaurants convidats al cicle són el Baccaro (al costat de la Boqueria, a Barcelona) que presentarà un menú amb plats típics de Venècia. El seguiran El Magraner Boig (Barcelona) de cuina grega, el Nur de cuina marroquí o Can Bosch (Cambrils) entre altres.

Organitzat pel Museu Marítim de Barcelona i el Restaurant Norai (que està a les instal·lacions del Museu Marítim a les Drassanes), la iniciativa compta amb la col·laboració i patrocini de la DO Penedès, la revista CUINA , Cap a Mar i La Platjeta de pesca sostenible, així com els restaurants convidats a cada sopar. 

Patrimoni amb regust a mar

El cicle de sopars mediterranis és una excel·lent oportunitat per a conèixer l’àmplia varietat gastronòmica que existeix en tot el Mediterrani. Una riquesa cultural i vitivinícola amb segles d’història que cal conèixer. Dins d’aquesta diversitat, s’hi troben els vins Penedès. La tradició i el patrimoni vitivinícola dels cellers de la DO Penedès donen com a resultat una gran diversitat de vins d’alta qualitat i prestigi, elaborats seguint criteris de respecte mediambiental.

Per altra banda, aquest cicle també dóna visibilitat a la tasca del restaurant Norai, que a través de les fundacions Tot Raval i Impuls, impulsa un projecte gastronòmic d’inserció laboral de joves en risc d’exclusió social del barri del Raval de Barcelona.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El projecte, amb una primera onada de 1000 entrevistes a consumidors, ha estat possible gràcies al patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes | El Baròmetre aporta indicadors estadístics per conèixer què pensa el consumidor i poder actuar estratègicament amb accions encertades
Imatge il·lustrativa
El Celler Masroig potencia l’enoturisme de la zona i es manté com a referent del món del vi | L’ampolla de Vi Novell es vendrà a un preu inferior exclusivament aquell dia
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Wine Aspects arrenca el 23 d'octubre una sèrie de tasts benèfics dedicats a les 12 Denominacions d'Origen de vi catalanes