Els vins de la Setmana

Castell de Perelada Finca Garbet 2006, el protagonista de la pel·lícula

Un vi excepcional, amb matisos gairebé infinits

Cava Portell La Parellada; subtil, fresc i floral

| 25/02/2019 a les 21:55h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Castell de Perelada, Finca Garbet 2006, Castell de Perelada


Finca Garbet és el vi negre més alt de gamma del celler del Castell de Peralada -val uns 100 euros-, elaborat amb raïm de la finca que li dóna nom, una vinya preciosa encarada a mar, al nord del Cap de Creus. El que tastem és de la collita 2006, mentre que el que hi ha actualment al mercat és del 2014 així que és un vi que va sortir fa uns 8 anys.

És un cupatge majoritàriament de sirà amb un 10% de cabernet sauvignon. Aquesta guarda de vuit anys extres ja li convé, ja que tant la sirà com la cabernet sauvignon són dues varietats dures, amb molt color i potència i ja els va bé uns anys per afinar-se. A més, es va elaborar amb intenció de guarda, amb 15 mesos de criança en bóta.

Sense decantar fa olor una mica de resclosit i d'humitat. Però un cop decantat i amb una bona estona d'airejat es transforma. És un vi intens i madur, com correspon a un vi mediterrani, amb matisos molt complexes, de fruita madura, de pruna confitada, de vainilla i un tacte dens i alhora elegant, que embolcalla el paladar. Té gairebé infinits matisos, que es van succeint un darrere l'altre, tants com estona deixis el vi a la copa.

Ideal per prendre amb carns vermelles, fins i tot amb un civet de senglar, tot i que en el cas d'aquest vi, que és excepcional, jo li respectaria el paper de protagonista i buscaria algun plat no excessivament intens perquè no li fes ombra, per així poder gaudir de tots els seus gairebé infinits matisos.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos, és d’una sola planta, i consta de 6.000m2 dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava | Té una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.
Imatge il·lustrativa
Rússia, de la mà d’una de les millors cadenes de supermercats d’alimentació, és el primer país que rebrà els escumosos etiquetats amb el segell Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Els 30.000 euros del primer premi són per a Juan Munné i Àlex Peris, els 7.000 euros del segon lloc són per Félix Crespo i Manuel Cantalapiedra, i els 3.000 euros del tercer premi se'ls emporten Juan Antonio García i Jaume Cuscó