Els vins de la Setmana

Castell de Perelada Finca Garbet 2006, el protagonista de la pel·lícula

Un vi excepcional, amb matisos gairebé infinits

Cava Portell La Parellada; subtil, fresc i floral

| 25/02/2019 a les 21:55h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Castell de Perelada, Finca Garbet 2006, Castell de Perelada


Finca Garbet és el vi negre més alt de gamma del celler del Castell de Peralada -val uns 100 euros-, elaborat amb raïm de la finca que li dóna nom, una vinya preciosa encarada a mar, al nord del Cap de Creus. El que tastem és de la collita 2006, mentre que el que hi ha actualment al mercat és del 2014 així que és un vi que va sortir fa uns 8 anys.

És un cupatge majoritàriament de sirà amb un 10% de cabernet sauvignon. Aquesta guarda de vuit anys extres ja li convé, ja que tant la sirà com la cabernet sauvignon són dues varietats dures, amb molt color i potència i ja els va bé uns anys per afinar-se. A més, es va elaborar amb intenció de guarda, amb 15 mesos de criança en bóta.

Sense decantar fa olor una mica de resclosit i d'humitat. Però un cop decantat i amb una bona estona d'airejat es transforma. És un vi intens i madur, com correspon a un vi mediterrani, amb matisos molt complexes, de fruita madura, de pruna confitada, de vainilla i un tacte dens i alhora elegant, que embolcalla el paladar. Té gairebé infinits matisos, que es van succeint un darrere l'altre, tants com estona deixis el vi a la copa.

Ideal per prendre amb carns vermelles, fins i tot amb un civet de senglar, tot i que en el cas d'aquest vi, que és excepcional, jo li respectaria el paper de protagonista i buscaria algun plat no excessivament intens perquè no li fes ombra, per així poder gaudir de tots els seus gairebé infinits matisos.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Tastem 16 escumosos DO Cava de gamma alta de menys de 20 euros
Imatge il·lustrativa
Per a potenciar la recuperació econòmica després de la COVID-19, el celler del Penedès ha donat 20.000 ampolles de vi i 5.000 d’oli d’oliva verge extra amb un valor de més de 300.000€ al canal HORECA
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament.
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament. | Twitter
Jordi Bes
Les hectàrees de varietats tradicionals no paren de créixer ni durant el confinament, però quan es tracta de vendre vi segueixen tenint sortida també les foranes | Les garnatxes estan entre les més plantades pel potencial que hi veuen tant cellers petits com grans, mentre que hi ha qui també es decanta pel monestrell