Advertisement

Els vins de la Setmana

Castell de Perelada Finca Garbet 2006, el protagonista de la pel·lícula

Un vi excepcional, amb matisos gairebé infinits

Cava Portell La Parellada; subtil, fresc i floral

| 25/02/2019 a les 21:55h
Especial: Vídeos
Arxivat a: Vídeos, Castell de Perelada, Finca Garbet 2006, Castell de Perelada


Finca Garbet és el vi negre més alt de gamma del celler del Castell de Peralada -val uns 100 euros-, elaborat amb raïm de la finca que li dóna nom, una vinya preciosa encarada a mar, al nord del Cap de Creus. El que tastem és de la collita 2006, mentre que el que hi ha actualment al mercat és del 2014 així que és un vi que va sortir fa uns 8 anys.

És un cupatge majoritàriament de sirà amb un 10% de cabernet sauvignon. Aquesta guarda de vuit anys extres ja li convé, ja que tant la sirà com la cabernet sauvignon són dues varietats dures, amb molt color i potència i ja els va bé uns anys per afinar-se. A més, es va elaborar amb intenció de guarda, amb 15 mesos de criança en bóta.

Sense decantar fa olor una mica de resclosit i d'humitat. Però un cop decantat i amb una bona estona d'airejat es transforma. És un vi intens i madur, com correspon a un vi mediterrani, amb matisos molt complexes, de fruita madura, de pruna confitada, de vainilla i un tacte dens i alhora elegant, que embolcalla el paladar. Té gairebé infinits matisos, que es van succeint un darrere l'altre, tants com estona deixis el vi a la copa.

Ideal per prendre amb carns vermelles, fins i tot amb un civet de senglar, tot i que en el cas d'aquest vi, que és excepcional, jo li respectaria el paper de protagonista i buscaria algun plat no excessivament intens perquè no li fes ombra, per així poder gaudir de tots els seus gairebé infinits matisos.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia