Recaredo Serral del Vell 2008, millor vi escumós als Premis Verema

El lliurament ha tingut lloc en el marc de la XVIII Experiència Verema València

Escumosos del 2018; les millors novetats

| 25/02/2019 a les 17:18h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Vins, Recaredo , Premis Verema, Serral del Vell 2008, Recaredo
Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo, recollint el premi
Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo, recollint el premi
Els Premis Verema 2018  han reconegut a Recaredo Finca Serral del Vell 2008 com el millor escumós de l’Estat i l’han qualificat com “un vi excel·lent que reuneix cremositat, riquesa i elegància”, mentre també en destaquen “la qualitat de la llarga criança”. El lliurament ha tingut lloc en el marc de la XVIII Experiència Verema València, un certamen de reconeguda trajectòria en el món del vi que enguany ha comptat amb la votació de 11.600 lectors del bloc, encarregats d’escollir els guardonats.

Ton Mata -tercera generació de la família Recaredo- ha recollit el premi a Serral del Vell 2008, un vi escumós fruït de l’expressió de les llargues criances amb un mínim de 8 anys i 7 mesos d’envelliment amb les seves mares. Serral del Vell, de la mateixa manera que tota la resta de vins de Recaredo, realitza la criança amb tap de suro natural –un material sostenible, reciclable i tècnicament idoni en termes qualitatius– i és desgorjat a mà, un ofici artesà que es duu a terme a temperatura fresca i natural del celler.
 

Serral del Vell 2008 està elaborat a partir d’un assemblatge de raïms xarel·lo (52%) i macabeu (48%), procedents de la Finca Serral del Vell, una vinya situada sobre un petit altiplà esculpit sobre el Coster del Riu Bitlles, de sòls calcaris i textura franca; trets que imprimeixen un segell inconfusible a cadascuna de les collites d’aquest vi.

2008 destaca per ser una anyada vibrant i equilibrada, marcada pels contrastos meteorològics amb temperatures altes i sequera extrema durant la tardor i l’hivern i una verema amb raïms de gran qualitat i estat sanitari excepcional. Els rendiments Mitjans a Recaredo a la verema 2008 van ser de 34,2 hl/ha, una aposta decidida pels baixos rendiments per aconseguir la màxima expressivitat del raïm.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

EL PRESTIGI DEL CAVA
Manuel Duran, 01/03/2019 a les 15:49
+0
-1
No entenc com sen evident que els bons Cavas es fan amb varietats autóctones ancara hi ha vinicultors que utilitzan varietats francesas.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La DO intensificarà l’estratègia institucional i accelerarà les mesures de caràcter legal per salvaguardar el paisatge del territori
Imatge il·lustrativa
És un homenatge a les muntanyes del Montsant, on segons diuen els seus creadors, "tot comença i tot acaba".