Recaredo Serral del Vell 2008, millor vi escumós als Premis Verema

El lliurament ha tingut lloc en el marc de la XVIII Experiència Verema València

Escumosos del 2018; les millors novetats

| 25/02/2019 a les 17:18h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Vins, Recaredo , Premis Verema, Serral del Vell 2008, Recaredo
Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo, recollint el premi
Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo, recollint el premi
Els Premis Verema 2018  han reconegut a Recaredo Finca Serral del Vell 2008 com el millor escumós de l’Estat i l’han qualificat com “un vi excel·lent que reuneix cremositat, riquesa i elegància”, mentre també en destaquen “la qualitat de la llarga criança”. El lliurament ha tingut lloc en el marc de la XVIII Experiència Verema València, un certamen de reconeguda trajectòria en el món del vi que enguany ha comptat amb la votació de 11.600 lectors del bloc, encarregats d’escollir els guardonats.

Ton Mata -tercera generació de la família Recaredo- ha recollit el premi a Serral del Vell 2008, un vi escumós fruït de l’expressió de les llargues criances amb un mínim de 8 anys i 7 mesos d’envelliment amb les seves mares. Serral del Vell, de la mateixa manera que tota la resta de vins de Recaredo, realitza la criança amb tap de suro natural –un material sostenible, reciclable i tècnicament idoni en termes qualitatius– i és desgorjat a mà, un ofici artesà que es duu a terme a temperatura fresca i natural del celler.
 

Serral del Vell 2008 està elaborat a partir d’un assemblatge de raïms xarel·lo (52%) i macabeu (48%), procedents de la Finca Serral del Vell, una vinya situada sobre un petit altiplà esculpit sobre el Coster del Riu Bitlles, de sòls calcaris i textura franca; trets que imprimeixen un segell inconfusible a cadascuna de les collites d’aquest vi.

2008 destaca per ser una anyada vibrant i equilibrada, marcada pels contrastos meteorològics amb temperatures altes i sequera extrema durant la tardor i l’hivern i una verema amb raïms de gran qualitat i estat sanitari excepcional. Els rendiments Mitjans a Recaredo a la verema 2008 van ser de 34,2 hl/ha, una aposta decidida pels baixos rendiments per aconseguir la màxima expressivitat del raïm.
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

EL PRESTIGI DEL CAVA
Manuel Duran, 01/03/2019 a les 15:49
+0
-1
No entenc com sen evident que els bons Cavas es fan amb varietats autóctones ancara hi ha vinicultors que utilitzan varietats francesas.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.
El regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament, Ton Amat, a l'esquerra, amb l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas
El regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament, Ton Amat, a l'esquerra, amb l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas
La mostra de caves i gastronomia, que tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 d’octubre, se celebrarà en un nou format amb 4 espais, tastos amb aforaments limitats a 80 persones i una trentena d'elaboradors de cava.