El Ramon Roqueta Chardonnay incorporarà les primeres etiquetes intel·ligents en vi

L'art de la pedra seca i les barraques de vinya

| 25/02/2019 a les 06:18h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi i tecnologia, Ramon Roqueta Chardonnay, roqueta, vi
Etiqueta intel·ligent en una ampolla de vi Ramon Roqueta
Etiqueta intel·ligent en una ampolla de vi Ramon Roqueta | RRoqueta
En una aposta per la innovació, el celler Ramon Roqueta ha col·laborat en el desenvolupament de les primeres etiquetes intel·ligents en vi. Eurecat, el centre tecnològic  creador d'aquesta tecnologia capdavantera, presentarà aquesta novetat al Mobile World Congress d'enguany.

Es tracta d'una etiqueta intel·ligent amb electrònica impresa, sense bateries, que conté sensors de temperatura i de qualitat que permeten la monitorització del vi sense necessitat d'obrir l'ampolla. Mitjançant la tecnologia Near Field Communication, aquesta transfereix les dades recollides a l'aplicació mòbil Interacciona, lliurant informació sobre el producte des de que aquest surt del celler.

La producció de les etiquetes intel·ligents va començar l'any 2016, dins del projecte Interacciona, del programa públic Retos de Colaboración del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Fabricades a escala industrial per l'empresa Germark, les etiquetes intel·ligents Interacciona han estat desenvolupades per Fundació Eurecat (membre de Tecnio) i les unitats tecnològiques d'Eurecat d'Impressió Funcional i Dispositius Encastats i d'Smart Management Systems.

En aquest primer llançament, seran algunes ampolles del vi Ramon Roqueta Chardonnay les que incorporaran aquestes innovadores etiquetes intel·ligents.  Sortiran al mercat properament i es podran adquirir a l'hipermercat Esclat de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
És freqüent escoltar converses al voltant dels vins quan fem un àpat o quan obrim una ampolla. Algunes afirmacions que sovint escoltem no són certes.
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Torres Brandy Zero Challenge vol promoure un canvi de mentalitat en mixologia i cocteleria buscant el compromís ambiental i la dotació pels guanyadors és de 30.000 euros.