El Ramon Roqueta Chardonnay incorporarà les primeres etiquetes intel·ligents en vi

L'art de la pedra seca i les barraques de vinya

| 25/02/2019 a les 06:18h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi i tecnologia, Ramon Roqueta Chardonnay, roqueta, vi
Etiqueta intel·ligent en una ampolla de vi Ramon Roqueta
Etiqueta intel·ligent en una ampolla de vi Ramon Roqueta | RRoqueta
En una aposta per la innovació, el celler Ramon Roqueta ha col·laborat en el desenvolupament de les primeres etiquetes intel·ligents en vi. Eurecat, el centre tecnològic  creador d'aquesta tecnologia capdavantera, presentarà aquesta novetat al Mobile World Congress d'enguany.

Es tracta d'una etiqueta intel·ligent amb electrònica impresa, sense bateries, que conté sensors de temperatura i de qualitat que permeten la monitorització del vi sense necessitat d'obrir l'ampolla. Mitjançant la tecnologia Near Field Communication, aquesta transfereix les dades recollides a l'aplicació mòbil Interacciona, lliurant informació sobre el producte des de que aquest surt del celler.

La producció de les etiquetes intel·ligents va començar l'any 2016, dins del projecte Interacciona, del programa públic Retos de Colaboración del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Fabricades a escala industrial per l'empresa Germark, les etiquetes intel·ligents Interacciona han estat desenvolupades per Fundació Eurecat (membre de Tecnio) i les unitats tecnològiques d'Eurecat d'Impressió Funcional i Dispositius Encastats i d'Smart Management Systems.

En aquest primer llançament, seran algunes ampolles del vi Ramon Roqueta Chardonnay les que incorporaran aquestes innovadores etiquetes intel·ligents.  Sortiran al mercat properament i es podran adquirir a l'hipermercat Esclat de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Mariona Rendé, propietària del celler desaparegut Rendé Masdéu
Mariona Rendé, propietària del celler desaparegut Rendé Masdéu
Jordi Bes
De la desaparició del celler Rendé Masdéu per una riuada se'n compleixen cinc mesos sense que hagin vist ni un cèntim en ajuts: "Abans del coronavirus això s'hauria d'haver mig solucionat" | Referma l'agraïment a tothom que els han donat suport per refer-se i transmet optimisme a qui ara pateix per les repercussions del Covid-19: "Tenint salut tot se pot fer"
Imatge il·lustrativa
Foto: Quico Ortega
Es tracta de la primera mesura per fer front als efectes del Covid-19
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Deixen de fer-se les Passarel·la Vinícola o la Primavera de Vins de Temps de Vi de Vilanova | Preocupa especialment la situació econòmica dels cellers més petits | El pressupost de la DO Penedès es redueix en un 29,5%