El Ramon Roqueta Chardonnay incorporarà les primeres etiquetes intel·ligents en vi

L'art de la pedra seca i les barraques de vinya

| 25/02/2019 a les 06:18h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi i tecnologia, Ramon Roqueta Chardonnay, roqueta, vi
Etiqueta intel·ligent en una ampolla de vi Ramon Roqueta
Etiqueta intel·ligent en una ampolla de vi Ramon Roqueta | RRoqueta
En una aposta per la innovació, el celler Ramon Roqueta ha col·laborat en el desenvolupament de les primeres etiquetes intel·ligents en vi. Eurecat, el centre tecnològic  creador d'aquesta tecnologia capdavantera, presentarà aquesta novetat al Mobile World Congress d'enguany.

Es tracta d'una etiqueta intel·ligent amb electrònica impresa, sense bateries, que conté sensors de temperatura i de qualitat que permeten la monitorització del vi sense necessitat d'obrir l'ampolla. Mitjançant la tecnologia Near Field Communication, aquesta transfereix les dades recollides a l'aplicació mòbil Interacciona, lliurant informació sobre el producte des de que aquest surt del celler.

La producció de les etiquetes intel·ligents va començar l'any 2016, dins del projecte Interacciona, del programa públic Retos de Colaboración del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Fabricades a escala industrial per l'empresa Germark, les etiquetes intel·ligents Interacciona han estat desenvolupades per Fundació Eurecat (membre de Tecnio) i les unitats tecnològiques d'Eurecat d'Impressió Funcional i Dispositius Encastats i d'Smart Management Systems.

En aquest primer llançament, seran algunes ampolles del vi Ramon Roqueta Chardonnay les que incorporaran aquestes innovadores etiquetes intel·ligents.  Sortiran al mercat properament i es podran adquirir a l'hipermercat Esclat de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Al ressorgiment d'aquesta beguda encara li queda recorregut per fer conèixer les marques, connectar el consumidor amb l'elaborador i en la cocteleria
Imatge il·lustrativa
Amb el codi EBCU10, tots els alumnes obtindran un 10% de descompte en la formació de Superior de Sommelier, només per ser lectors de www.cupatges.cat.
Presentació de la nova classificació dels vins de la DOQ Priorat a Escaladei.
Presentació de la nova classificació dels vins de la DOQ Priorat a Escaladei. | DOQ Priorat
El projecte "Els noms de la terra" és pioner a l'Estat i els cataloga en funció del seu lloc d'origen