DO Penedès i Confraria del Cava escullen president

Joan Huguet opta a rellevar Josep Maria Albet a la presidència de la DO Penedès

Eduard Sanfeliu Giró serà el nou president de la Confraria del Cava

El nou camí d’Enric Soler

| 22/02/2019 a les 07:15h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Actualitat, Confraria del Cava, DO Penedès
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa | Corpinnat
Joan Huguet, empresari copropietari del celler Can Feixes de Cabrera d’Anoia i president de la patronal dels vins del Penedès (Uvipe), ha anunciat la intenció de presentar candidatura per a rellevar Josep Maria Albet (copropietari del celler Albet i Noya de Sant Pau d’Ordal) com a president del Consell Regulador de la DO Penedès. Albet no es presenta a la reelecció. Joan Huguet, copropietari d’un dels nou cellers de l’associació Corpinnat que acaba de donar-se de baixa de la DO Cava, havia estat president de Qalidès, l'associació de cellers que defensen “el caràcter i la qualitat dels vins del Penedès, respectuosos amb l'entorn, la seva identitat paisatgística i els diferents terrers”. Joan Huguet reconeix que se li ha demanat optar al càrrec però puntualitza que “a la propera reunió d’Uvipe decidirem les empreses de cada vocalia, i aquestes decidiran a qui es proposa per presidir el Consell”. També afegeix que “encara no hi ha res concretat”.
 
Del 9 al 15 d’abril s’obrirà període per presentar candidatures. Si se’n presentés més d’una hi hauria votacions el dia 30 de maig. S’escollirà nou president el 8 de juny. En aquesta nova etapa destacats empresaris, com ara el director general de Família Torres, Miquel Torres Maczassek, advoca per elevar el prestigi de la DO Penedès amb accions promocionals de nivell, fins i tot de caràcter internacional.
 
Durant el darrer mandat, la DO Penedès ha fet un pas endavant pel que fa a l’aposta per la qualitat. S’ha treballat en la senyalització enoturística, per la sostenibilitat, per recuperar varietats de raïm ancestrals i les resistents a les malalties i al canvi climàtic i per a crear deu subzones amb l’objectiu de donar un valor afegit i contingut a aquells vins que s’elaboren amb un raïm d’una zona concreta (Alts d'Ancosa, Conca del Foix, Costers de l'Anoia, Costers de Lavernó, Costers del Montmell, Marina del Garraf, Massis del Garraf, Muntanyes d'Ordal, Turons de Vilafranca i Vall Bitlles-Anoia).
 
Durant el 2018 la DO Penedès va vendre un total de 18,5 milions d’ampolles. S’ha crescut a una mitjana del 2% anual durant l’última dècada. Després d’anys apostant per la varietat autòctona blanca xarel·lo, també s’han tornat a promocionar darrerament els vins negres del Penedès, que ja sumen unes vendes de 5,5 milions d’ampolles.
 
D’altra banda, Eduard Sanfeliu Giró, gerent des del 2015 i membre de la família propietària de les caves Giró Ribot de Santa Fe del Penedès, es convertirà el proper 5 de març en el nou president de la Confraria del Cava Sant Sadurní, després que el també cavista Pere Ventura de Sant Sadurní d’Anoia hagi refusat optar al càrrec. Aquest dimecres es va tancar el període per presentar candidatures. Només Eduard Sanfeliu opta finalment al càrrec quan encara es desconeix quin suport econòmic donarà el Consell Regulador del Cava a la Confraria. Fins ara, de forma interina, la presidència d’aquesta entitat bàquica ha estat a mans de Jaume Armengol (Juvé & Camps) després que Toni de la Rosa (Torelló) presentés la dimissió el juliol de l’any passat “per motius personals”.
 
Amb l’entrada d’Huguet i Sanfeliu es tanca la renovació de càrrecs a les principals institucions vitivinícoles del Penedès després que Damià Deàs (Vilarnau-González & Byass) rellevés Jaume Gramona (Caves Gramona) al capdavant de la patronal Institut del Cava i Javier Pagés (exdirector general de Codorníu) rellevés Pedro Bonet (exdirector de Comunicació de Freixenet i expresident de la Confraria del Cava) a la presidència del Consell Regulador del Cava. A la DO Cava també s’han produït altres canvis rellevants durant l’any passat. Alexandre Comellas va rellevar Maria Eugènia Puig a la secretaria general; i Luís Marco a Paco González com a director dels serveis tècnics. En canvi, Pere Guilera va ser reescollit president de la patronal PimeCava.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

REGLAMENT IL-LEGAL
Manuel Duran, 25/02/2019 a les 12:53
+0
-0
El Cava s'ha desprestigiat degut a haver autoritzat las varietats del Champagne per fer imitacions. Aquesta autoritzacuió es va fer de manera il-legal perque sols es podia modificar el raglament anterior si o aconsellava els avanços en la enologia. Te alguna lógica que tingui la mateixa Denominació d'Origen un escumos amb personalitat propia que una imitació de Champagne?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.