Els vins de la setmana

Cava Portell La Parellada; subtil, fresc i floral

El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral

Lola Bel de Vinyes del Convent, refrescant i estètic

| 20/02/2019 a les 08:14h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Cava, Portell La Parellada, Portell, Joan Nebot, Els vins de la setmana, Vinícola de Sarral


Cava Portell La Parellada
Cooperativa Vinícola de Sarral

100% Parellada
DO Cava

Cava elaborat per la cooperativa de Sarral, a la Conca de Barberà, en un celler modernista construït el 1914 per l'arquitecte Pere Domènech i Roura.
És un monovarietal de parellada de verema tardana procedent de vinyes plantades a 700 metres d'altitud. És un cava Reserva, amb una criança d'entre 15 i 18 mesos.

De les tres varietats tradicionals del Cava, xarel·lo, macabeu i parellada,  aquesta última és la més fresca, la més subtil i floral i només mostra tot el seu potencial en vinyes plantades en alçada, com és en aquest cas. 

En aquest Portell La Parellada hi trobem aromes de fruita blanca -bàsicament poma-, i de fruits secs crus, sense torrar. En boca és suau i cremós i amb nervi. Ens pot funcionar per acompanyar un àpat, però també com a copa d'aperitiu o fins i tot fer fer una copa a la nit. Es pot comprar per menys de 10 euros, així que cal destacar que té una excel·lent relació qualitat/preu.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos, és d’una sola planta, i consta de 6.000m2 dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava | Té una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.
Imatge il·lustrativa
Rússia, de la mà d’una de les millors cadenes de supermercats d’alimentació, és el primer país que rebrà els escumosos etiquetats amb el segell Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Els 30.000 euros del primer premi són per a Juan Munné i Àlex Peris, els 7.000 euros del segon lloc són per Félix Crespo i Manuel Cantalapiedra, i els 3.000 euros del tercer premi se'ls emporten Juan Antonio García i Jaume Cuscó