Els vins de la setmana

Cava Portell La Parellada; subtil, fresc i floral

El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral

Lola Bel de Vinyes del Convent, refrescant i estètic

| 20/02/2019 a les 08:14h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Cava, Portell La Parellada, Portell, Joan Nebot, Els vins de la setmana, Vinícola de Sarral


Cava Portell La Parellada
Cooperativa Vinícola de Sarral

100% Parellada
DO Cava

Cava elaborat per la cooperativa de Sarral, a la Conca de Barberà, en un celler modernista construït el 1914 per l'arquitecte Pere Domènech i Roura.
És un monovarietal de parellada de verema tardana procedent de vinyes plantades a 700 metres d'altitud. És un cava Reserva, amb una criança d'entre 15 i 18 mesos.

De les tres varietats tradicionals del Cava, xarel·lo, macabeu i parellada,  aquesta última és la més fresca, la més subtil i floral i només mostra tot el seu potencial en vinyes plantades en alçada, com és en aquest cas. 

En aquest Portell La Parellada hi trobem aromes de fruita blanca -bàsicament poma-, i de fruits secs crus, sense torrar. En boca és suau i cremós i amb nervi. Ens pot funcionar per acompanyar un àpat, però també com a copa d'aperitiu o fins i tot fer fer una copa a la nit. Es pot comprar per menys de 10 euros, així que cal destacar que té una excel·lent relació qualitat/preu.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Tastem 16 escumosos DO Cava de gamma alta de menys de 20 euros
Imatge il·lustrativa
Per a potenciar la recuperació econòmica després de la COVID-19, el celler del Penedès ha donat 20.000 ampolles de vi i 5.000 d’oli d’oliva verge extra amb un valor de més de 300.000€ al canal HORECA
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament.
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament. | Twitter
Jordi Bes
Les hectàrees de varietats tradicionals no paren de créixer ni durant el confinament, però quan es tracta de vendre vi segueixen tenint sortida també les foranes | Les garnatxes estan entre les més plantades pel potencial que hi veuen tant cellers petits com grans, mentre que hi ha qui també es decanta pel monestrell