Els vins de la setmana

Cava Portell La Parellada; subtil, fresc i floral

El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral

Lola Bel de Vinyes del Convent, refrescant i estètic

| 20/02/2019 a les 08:14h
Especial: Vídeos
Arxivat a: Vídeos, Cava, Portell La Parellada, Portell, Joan Nebot, Els vins de la setmana, Vinícola de Sarral


Cava Portell La Parellada
Cooperativa Vinícola de Sarral

100% Parellada
DO Cava

Cava elaborat per la cooperativa de Sarral, a la Conca de Barberà, en un celler modernista construït el 1914 per l'arquitecte Pere Domènech i Roura.
És un monovarietal de parellada de verema tardana procedent de vinyes plantades a 700 metres d'altitud. És un cava Reserva, amb una criança d'entre 15 i 18 mesos.

De les tres varietats tradicionals del Cava, xarel·lo, macabeu i parellada,  aquesta última és la més fresca, la més subtil i floral i només mostra tot el seu potencial en vinyes plantades en alçada, com és en aquest cas. 

En aquest Portell La Parellada hi trobem aromes de fruita blanca -bàsicament poma-, i de fruits secs crus, sense torrar. En boca és suau i cremós i amb nervi. Ens pot funcionar per acompanyar un àpat, però també com a copa d'aperitiu o fins i tot fer fer una copa a la nit. Es pot comprar per menys de 10 euros, així que cal destacar que té una excel·lent relació qualitat/preu.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Imatge il·lustrativa
Un projecte de mineria de dades i intel·ligència artificial permetrà, per mitjà d'algoritmes, prendre decisions en l'àmbit comercial
Imatge il·lustrativa
És el shiitake un superaliment? I el rovelló? Ho descobrim amb aquesta nova entrega de What the Food, el nou canal de gastronomia.