Fira gastronòmica

​El festival gastronòmic Passeig de Gourmets torna del 14 al 24 de març

El Passeig de Gràcia concentrarà el talent culinari de xefs com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Carles Gaig, Aurelio Morales y Joel Castanyé, entre d’altres

Estrella Damm, Familia Torres, Juvé & Camps, Royal Bliss i Renfe s’uneixen a Passeig de Gourmets

Catalunya col·loca tres nous restaurants a la guia de les estrelles Michelin

| 14/02/2019 a les 07:05h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Passeig de Gourmets
Imatge il·lustrativa
Els xefs del Passeig de Gràcia uneixen el seu talent gastronòmic a la segona edición de Passeig de Gourmets. 

Del 14 al 24 de març torna Passeig de Gourmets, el festival gastronòmic del Passeig de Gràcia que durant deu dies aglutina una agenda culinària excel·lent. L’avinguda i els carrers adjacents oferiran diferents propostes dels 18 restaurants més destacats de la zona.

En paraules de Martín Berasategui, xef portaveu d’aquesta segona edició: “Vaig arribar al Passeig de Gràcia al 2005 i des d’aquell moment, ha estat casa meva. Amb Passeig de Gourmets es demostra que els xefs, junts, som més forts. La gastronomia està en un moment estratosfèric i si caminem junts, amb festivals que ens com aquest, que ens recolzen, serem imparables”.
 

Platet de l’Hotel The One Barcelona



El festival gira entorn a quatre activitats: la Ruta de Platets, els Menús Degustació, Cuina a 4 Mans i les Experiències Gourmet.

La Ruta de Platets permet gaudir de 13 variats platets per 7€ amb una cervesa Estrella Damm, copa de vi de Familia Torres, copa de cava de Juvé & Camps o una Coca-Cola, inclosos.

Els Menús Degustació, amb diferents propostes gastronòmiques, que rondaran els 40 i 50 € amb Estrella Damm, copa de vi de Familia Torres, copa de cava de Juvé & Camps o una Coca-Cola, inclosos.

La Cuina a 4 Mans amb irrepetibles vetllades gastronòmiques gràcies a les parelles de xefs estelats que uniran el seu talent i experiència per una sola nit entre les que trobem a Carme Ruscalleda i Raül Balam (el 14 de març al Restaurant Moments del Mandarin Oriental, Barcelona); Nandu Jubany i Carles Gaig (el 19 de març al Restaurant SOLC del Majestic Hotel & Spa Barcelona), Martín Berasategui i Xabi Goikoetxea (el 20 de març al Restaurant Oria de l’Hotel Monument), Pablo Tomás i Joel Castanyé (el 20 de març al Restaurant Sintonia de l’Hotel Gallery), i Aurelio Morales i Nathan Minguell (el 21 de març al Claris Hotel & Spa).

I, per últim, les Experiències Gourmet, diferents activitats ideades per a que el públic pugui conèixer de primera mà la gastronomia del Passeig de Gràcia.

A la segona edició de Passeig de Gourmets participen 18 restaurants: Alma Barcelona (Restaurant Jardín del Alma), Almanac Hotels (Restaurant Línia), Cafè de la Pedrera, Hotel Casa Fuster (Galaxó), Claris Hotel & Spa (La Terraza del Claris), La Vinoteca Torres, LomoAlto, Majestic Hotel & Spa (Bar del Majestic i Restaurant SOLC), Mandarin Oriental, Barcelona (Moments, Blanc i Banker’s Bar), Monument Hotel (Hall0 i Restaurant Oria), El Principal de l’Eixample, Santa Eulalia (The Bistrot), Restaurant Solomillo i Hotel The One Barcelona (Somni Restaurant & Coctelería). Totes les activitats, platets, horàries i preus es poden consultar a través de la pàgina web del festival.
 

Platet de la Vinoteca Torres


Barcelona, capital de les estrelles gastronòmiques

La capital catalana és la ciutat amb més estrelles Michelin del territori espanyol amb 31, seguit de Madrid amb 27. Només al Passeig de Gràcia es concentren 6 d’aquestes prestigioses distincions: Lasarte i Oria, ambdós al Monument Hotel, tenen tres i una, respectivament; i Moments, al Mandarin Oriental, Barcelona, que n’ostenta dues. A ells es sumen l’assessoria de grans xefs com Nandu Jubany al Majestic Hotel & Spa Barcelona o Aurelio Morales al Claris Hotel & Spa, entre d’altres. Aquesta convergència transforma la zona en un destí gastronòmic internacional de primer nivell i a Barcelona en la segona ciutat europea amb més concentració d’estrelles en pocs metres, després del carrer George V, de París (França).

Passeig de Gourmets compta amb el suport i patrocini d'Estrella Damm, la Familia Torres, Juvé & Camps, Royal Bliss i Renfe Rodalies de Catalunya.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Millor caixa expositora i Millor material publicitari per la col·lecció de vins monovarietals Diorama de les Bodegues Pinord
Pere Guilera i Damià Deàs signant la fusió el passat febrer
Pere Guilera i Damià Deàs signant la fusió el passat febrer
La nova marca AECAVA -Associació d’Elaboradors de Cava- agrupa als elaboradors de Cava en una única associació | Codorníu torna a formar part de l’associació
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure