Fira gastronòmica

​El festival gastronòmic Passeig de Gourmets torna del 14 al 24 de març

El Passeig de Gràcia concentrarà el talent culinari de xefs com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Carles Gaig, Aurelio Morales y Joel Castanyé, entre d’altres

Estrella Damm, Familia Torres, Juvé & Camps, Royal Bliss i Renfe s’uneixen a Passeig de Gourmets

Catalunya col·loca tres nous restaurants a la guia de les estrelles Michelin

| 14/02/2019 a les 07:05h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Passeig de Gourmets
Imatge il·lustrativa
Els xefs del Passeig de Gràcia uneixen el seu talent gastronòmic a la segona edición de Passeig de Gourmets. 

Del 14 al 24 de març torna Passeig de Gourmets, el festival gastronòmic del Passeig de Gràcia que durant deu dies aglutina una agenda culinària excel·lent. L’avinguda i els carrers adjacents oferiran diferents propostes dels 18 restaurants més destacats de la zona.

En paraules de Martín Berasategui, xef portaveu d’aquesta segona edició: “Vaig arribar al Passeig de Gràcia al 2005 i des d’aquell moment, ha estat casa meva. Amb Passeig de Gourmets es demostra que els xefs, junts, som més forts. La gastronomia està en un moment estratosfèric i si caminem junts, amb festivals que ens com aquest, que ens recolzen, serem imparables”.
 

Platet de l’Hotel The One Barcelona



El festival gira entorn a quatre activitats: la Ruta de Platets, els Menús Degustació, Cuina a 4 Mans i les Experiències Gourmet.

La Ruta de Platets permet gaudir de 13 variats platets per 7€ amb una cervesa Estrella Damm, copa de vi de Familia Torres, copa de cava de Juvé & Camps o una Coca-Cola, inclosos.

Els Menús Degustació, amb diferents propostes gastronòmiques, que rondaran els 40 i 50 € amb Estrella Damm, copa de vi de Familia Torres, copa de cava de Juvé & Camps o una Coca-Cola, inclosos.

La Cuina a 4 Mans amb irrepetibles vetllades gastronòmiques gràcies a les parelles de xefs estelats que uniran el seu talent i experiència per una sola nit entre les que trobem a Carme Ruscalleda i Raül Balam (el 14 de març al Restaurant Moments del Mandarin Oriental, Barcelona); Nandu Jubany i Carles Gaig (el 19 de març al Restaurant SOLC del Majestic Hotel & Spa Barcelona), Martín Berasategui i Xabi Goikoetxea (el 20 de març al Restaurant Oria de l’Hotel Monument), Pablo Tomás i Joel Castanyé (el 20 de març al Restaurant Sintonia de l’Hotel Gallery), i Aurelio Morales i Nathan Minguell (el 21 de març al Claris Hotel & Spa).

I, per últim, les Experiències Gourmet, diferents activitats ideades per a que el públic pugui conèixer de primera mà la gastronomia del Passeig de Gràcia.

A la segona edició de Passeig de Gourmets participen 18 restaurants: Alma Barcelona (Restaurant Jardín del Alma), Almanac Hotels (Restaurant Línia), Cafè de la Pedrera, Hotel Casa Fuster (Galaxó), Claris Hotel & Spa (La Terraza del Claris), La Vinoteca Torres, LomoAlto, Majestic Hotel & Spa (Bar del Majestic i Restaurant SOLC), Mandarin Oriental, Barcelona (Moments, Blanc i Banker’s Bar), Monument Hotel (Hall0 i Restaurant Oria), El Principal de l’Eixample, Santa Eulalia (The Bistrot), Restaurant Solomillo i Hotel The One Barcelona (Somni Restaurant & Coctelería). Totes les activitats, platets, horàries i preus es poden consultar a través de la pàgina web del festival.
 

Platet de la Vinoteca Torres


Barcelona, capital de les estrelles gastronòmiques

La capital catalana és la ciutat amb més estrelles Michelin del territori espanyol amb 31, seguit de Madrid amb 27. Només al Passeig de Gràcia es concentren 6 d’aquestes prestigioses distincions: Lasarte i Oria, ambdós al Monument Hotel, tenen tres i una, respectivament; i Moments, al Mandarin Oriental, Barcelona, que n’ostenta dues. A ells es sumen l’assessoria de grans xefs com Nandu Jubany al Majestic Hotel & Spa Barcelona o Aurelio Morales al Claris Hotel & Spa, entre d’altres. Aquesta convergència transforma la zona en un destí gastronòmic internacional de primer nivell i a Barcelona en la segona ciutat europea amb més concentració d’estrelles en pocs metres, després del carrer George V, de París (França).

Passeig de Gourmets compta amb el suport i patrocini d'Estrella Damm, la Familia Torres, Juvé & Camps, Royal Bliss i Renfe Rodalies de Catalunya.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.