La guia de Vins de Catalunya

​Carles Xuriguera i Romina Ribera, els escollits per dirigir La Guia de Vins de Catalunya a partir del 2022

Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, han decidit fer “pas al costat” i han triat Carles Xuriguera i Romina Ribera per assumir l’autoria plena d’aquí dos anys a La Guia 2022

El millor vi de La Guia de Vins de Catalunya 2019 és un Picapoll Negre del Bages

| 08/02/2019 a les 08:27h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, La Guia de Vins de Catalunya, Carles Xuriguera, Romina Ribera
Imatge il·lustrativa
La Guia 2020 ja ha disparat el tret de sortida i ha llançat la convocatòria de participació dels cellers catalans que vulguin participar a la seva 12a edició. Enguany, però, no només es tracta d’una edició més, sinó d’un canvi que ha de convertir-la en una constant al llarg del temps, més enllà dels seus autors.

Els fundadors i actuals autors de La Guia, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, han decidit fer el que normalment s’anomena un “pas al costat” que durarà dos anys. Havent fet l’any passat l’esforç d’esdevenir editorial -La Subversiva Lectura-  per tal de controlar al màxim els processos relatius a l’edició de La Guia, han triat dues persones del sector per assumir l’autoria plena d’aquí dos anys, és a dir, a La Guia 2022.

Al llarg d’aquestes dues properes temporades de tast, la Sílvia i el Jordi acompanyaran al nou equip en totes les tasques que comporta l’edició de La guia per tal de fer una transició plena i de completar el període de formació. La raó de fer aquest exercici de coherència i de responsabilitat és conservar una constant de qualitat en l’edició; aquesta tasca demana una dosi important d’energia i cal una renovació periòdica dels autors per tal d’aconseguir-la.

A banda d’aquesta qüestió s’afegeixen nous projectes que també demanen atenció, com ara La Guia de Vins de la Comunitat Valenciana, que comença el seu camí amb l’edició 2020. La Subversiva Lectura assessorarà l’equip de tastadors i autors d’aquesta nova iniciativa, i s’ocuparà també de tot el seu procés editorial.
 

Les dues persones triades tenen perfils diferents, però complementaris. En Carles Xuriguera és vitivinicultor del celler Mas Patiràs a l’Empordà i comunicador del món del vi (codirector del programa Glops), apassionat del vi i professional de la comunicació; ha d’aportar també el punt de vista dels elaboradors a La Guia, i òbviament no presentarà els seus vins al tast.

La Romina Ribera és arqueòloga, historiadora i sommelier, codirectora del projecte Glops d’Història – Arqueologia, paisatge i vi – dedicat a la recerca i divulgació de la història i la cultura del vi a Catalunya, recentment premiat pel millor text sobre vi català al concurs Bloc DOCat.

En un termini de dos anys, doncs, els actuals autors i fundadors de La Guia desapareixeran de la portada i es dedicaran a assistir des de l’editorial el Carles i la Romina per tal de tirar endavant les successives edicions d’una eina que el seu recorregut ha generat un debat molt present en el decurs dels darrers onze anys; el canvi persegueix que continuï sent cabdal en aquesta tasca, amb la mateixa energia i idees noves que mantinguin La Guia de Vins de Catalunya on ha estat sempre.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
L’associació serà la primera en acollir‐se a un Pla Territorial Agrari Específic en el marc de la Llei 3/2019, dels espais agraris, aprovada per la Generalitat de Catalunya el 17 de juny del 2019
Imatge il·lustrativa
Creative Commons
Vilarnau serà el celler que elaborarà un Brut Reserva ecològic per l'artista australiana
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.