La guia de Vins de Catalunya

​Carles Xuriguera i Romina Ribera, els escollits per dirigir La Guia de Vins de Catalunya a partir del 2022

Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, han decidit fer “pas al costat” i han triat Carles Xuriguera i Romina Ribera per assumir l’autoria plena d’aquí dos anys a La Guia 2022

El millor vi de La Guia de Vins de Catalunya 2019 és un Picapoll Negre del Bages

| 08/02/2019 a les 08:27h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, La Guia de Vins de Catalunya, Carles Xuriguera, Romina Ribera
Imatge il·lustrativa
La Guia 2020 ja ha disparat el tret de sortida i ha llançat la convocatòria de participació dels cellers catalans que vulguin participar a la seva 12a edició. Enguany, però, no només es tracta d’una edició més, sinó d’un canvi que ha de convertir-la en una constant al llarg del temps, més enllà dels seus autors.

Els fundadors i actuals autors de La Guia, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, han decidit fer el que normalment s’anomena un “pas al costat” que durarà dos anys. Havent fet l’any passat l’esforç d’esdevenir editorial -La Subversiva Lectura-  per tal de controlar al màxim els processos relatius a l’edició de La Guia, han triat dues persones del sector per assumir l’autoria plena d’aquí dos anys, és a dir, a La Guia 2022.

Al llarg d’aquestes dues properes temporades de tast, la Sílvia i el Jordi acompanyaran al nou equip en totes les tasques que comporta l’edició de La guia per tal de fer una transició plena i de completar el període de formació. La raó de fer aquest exercici de coherència i de responsabilitat és conservar una constant de qualitat en l’edició; aquesta tasca demana una dosi important d’energia i cal una renovació periòdica dels autors per tal d’aconseguir-la.

A banda d’aquesta qüestió s’afegeixen nous projectes que també demanen atenció, com ara La Guia de Vins de la Comunitat Valenciana, que comença el seu camí amb l’edició 2020. La Subversiva Lectura assessorarà l’equip de tastadors i autors d’aquesta nova iniciativa, i s’ocuparà també de tot el seu procés editorial.
 

Les dues persones triades tenen perfils diferents, però complementaris. En Carles Xuriguera és vitivinicultor del celler Mas Patiràs a l’Empordà i comunicador del món del vi (codirector del programa Glops), apassionat del vi i professional de la comunicació; ha d’aportar també el punt de vista dels elaboradors a La Guia, i òbviament no presentarà els seus vins al tast.

La Romina Ribera és arqueòloga, historiadora i sommelier, codirectora del projecte Glops d’Història – Arqueologia, paisatge i vi – dedicat a la recerca i divulgació de la història i la cultura del vi a Catalunya, recentment premiat pel millor text sobre vi català al concurs Bloc DOCat.

En un termini de dos anys, doncs, els actuals autors i fundadors de La Guia desapareixeran de la portada i es dedicaran a assistir des de l’editorial el Carles i la Romina per tal de tirar endavant les successives edicions d’una eina que el seu recorregut ha generat un debat molt present en el decurs dels darrers onze anys; el canvi persegueix que continuï sent cabdal en aquesta tasca, amb la mateixa energia i idees noves que mantinguin La Guia de Vins de Catalunya on ha estat sempre.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Una treballadora d'un supermercat
Una treballadora d'un supermercat | ACN
Els lladres prioritzen articles petits, que es puguin amagar en una bossa o entre la roba
Les caixes del vi català Maius, en una escena del primer capítol de la sèrie
Les caixes del vi català Maius, en una escena del primer capítol de la sèrie | Netflix
Les caixes del vi Priorat surten en una escena de la sèrie Sueca "Una família unida"
Alba Balcells, directora general de l'INCAVI
Alba Balcells, directora general de l'INCAVI | INCAVI
La presentació del nou pla estratègic per als propers anys i el desplegament de la llei de la vitivinicultura, els dos eixos més rellevants