​El sector del Cava mostra la seva unitat i reivindica la qualitat després de la marxa de Corpinnat

El Consell Regulador del Cava, l'Institut del Cava, Pimecava, les cooperatives, l'Associació de Viticultors del Penedès, Unió de Pagesos i JARC expressen la seva il·lusió per continuar treballant units per la competitivitat i el lideratge

Convulsions al sector del cava: 9 grans marques marxen de la DO

| 02/02/2019 a les 11:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Corpinnat, DO Cava
Imatge il·lustrativa
El Consell Regulador de Cava juntament amb l'Institut del Cava, Pimecava, les cooperatives, l'Associació de Viticultors del Penedès, Unió de Pagesos i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han volgut mostrar avui la seva unitat davant l'anunci d'AVEC d'abandonar la DO Cava. El sector del Cava ha reivindicat, a més, la qualitat i el prestigi del producte durant una roda de premsa celebrada a la seu del Consell a Vilafranca del Penedès.

Segons Javier Pagès, president del consell regulador, la DO Cava "és la que més exporta, un 60% de la seva producció, i ha aconseguit reunir 38.000 hectàrees de vinya, 6.800 viticultors i 380 cellers i està present en més de 100 països". I ha seguit dient que "tot i que alguns membres han decidit anar-se'n, hem d'acceptar com a normal que en un sector tan extens com és el del cava hagi discrepàncies". 

Pagès ha anunciat que estan treballant en un projecte "il·lusionant" que inclou oferir al consumidor una millor diferenciació de les qualitats del cava amb una escala de valor en l'etiquetatge, afegir l'origen en els caves Premium per resoldre la singularitat del territori , fomentar el consum i assegurar que les noves normatives estaran ben regulades per la DO.

El president ha recordat que el món del cava és "viu i dinàmic, pel que pot ser que hi hagi cellers que es vagin i altres que vulguin entrar, com em consta". "El cava està destinat a ser més gran", ha recalcat.

Per la seva banda, el president de Pimecava, Pere Guilera, ha assegurat que la qualitat del cava "és patrimoni de tots i no de ningú en exclusiva". Segons Guilera, el que ha passat és que "al Cava s'ha canviat molt per a bé i ara podem competir tots, ara es fan caves extraordinaris i no hi ha diferències".

El president de l'Institut del Cava, Damià Deàs, ha animat el sector a "seguir lluitant per la qualitat" i ha destacat la "solidaritat del sector". El representant de les cooperatives, Xavier Farré, ha assenyalat que des del Consell Regulador del Cava "s'han fet esforços per ser integradors" i ha recordat que la DO "Continua estant aquí i amb la màxima unitat". En la mateixa línia, s'ha expressat el president de l'Associació de Viticultors del Penedès, Santi Vallés, que ha afirmat que els cellers que han abandonat la DO "Són un percentatge petit del que representa el cava".

També ha intervingut el representant d'Unió de Pagesos, Antoni Borràs, que ha assegurat que "no és cap alegria aquesta aventura però cadascú és lliure". Finalment el representant de les JARC, Jaume Domènech, ha comentat que es troben davant "un futur esperançador perquè s'estan fent les coses bé i amb honestedat".

"Defensarem el cava i serem ferms en què ningú faci servir l'etiqueta ni la marca cava si no ho és", ha sentenciat el president del Consell Regulador.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
A Can Calopa s'elabora el vi de Barcelona | El vi es pot degustar, amb tots els altres productes de l'Olivera, a la recent inaugurada Vinoteca de Can Calopa
Mones de Pasqua
Mones de Pasqua | Adrià Costa
Àlvar Llobet
Cassola de bacallà, panadons i cocarrois, entre les menges estrelles d'aquests dies de festa
Imatge il·lustrativa
La DO Terra Alta alerta de la importància de seguir el procediment judicial per evitar la implantació de les 3 centrals eòliques anunciades a la comarca de forma imminent