comunicat do cava

​El Consell Regulador del Cava lamenta la decisió de l’AVEC d’abandonar el projecte de potenciació de la marca Cava

Reproduïm íntegrament el comunicat del Consell Regulador del Cava

Convulsions al sector del cava: 9 grans marques marxen de la DO

| 31/01/2019 a les 08:50h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Cava, Corpinnat, Consell Regulador del Cava


---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
El Consell Regulador del Cava, davant la sol·licitud de baixa en el registre de bodegues elaboradores de cava que han cursat les empreses que formen l’AVEC, vol expressar el seu respecte total cap a aquesta decisió, voluntària i privada, d’unes empreses que han crescut i que s’han consolidat sota el paraigua de la mateixa D.O. Cava.
 
Des que el passat mes d’abril l’Associació AVEC anunciés la creació de la seva marca col·lectiva, s’han produït diverses trobades amb  el Consell Regulador del Cava per treballar en una línia integradora per potenciar la qualitat del cava des del reconeixement o la diferenciació del territori i la viticultura.
 
El nou Ple del Consell Regulador, elegit després d’unes  eleccions  democràtiques el passat mes de juliol, es va posar a treballar en un dels seus projectes fonamentals com la creació de la zonificació del territori per especificar l’origen del raïm i per oferir als elaboradors i consumidors una segmentació qualitativa que permeti diferenciar les categories del cava. Per aquest motiu, es va oferir a l’AVEC treballar conjuntament, donades les coincidències en la valorització del territori i la qualitat.
 
Però tots els esforços dels darrers mesos no han donat fruits perquè, tot i estar convidats a sumar-se a aquest objectiu comú del sector, han decidit voluntàriament abandonar la D.O. després de no acceptar els terminis que requereix el mateix projecte. “Desgraciadament la gran discrepància és el temps. Coincidim en els objectius de territori i qualitat però no ha estat suficient per convèncer-los i finalment han cregut convenient seguir el seu camí. Des del Consell Regulador del Cava no hem deixat de reiterar, perquè hi creiem amb fermesa, que la unió i no la confusió genera la força necessària per competir exitosament en els mercats mundials. Sota aquesta premissa, hem volgut sumar l’AVEC en un projecte que compartim i des del que representa una D.O., com a màxim exponent del sistema qualitatiu del nostre sector i que suposa una garantia total, traçabilitat i autenticitat per al consumidor”, comenta Xavier Pagés, president del Consell Regulador del Cava.
 

En abandonar la D.O. Cava, els membres de l’AVEC no podran utilitzar o fer referència a la marca Cava, a la categoria Gran Reserva o al Cava de Paratge Qualificat, exclusives per als elaboradors inscrits en la D.O. Cava i que, actualment, representen el punt més alt de la piràmide qualitativa dels vins escumosos a escala mundial. Cal recordar que una Denominació d’Origen Protegida com el Cava és la màxima qualificació europea en vins, i per aquest motiu, els seus requisits són necessàriament molt estrictes en termes de qualitat, inspecció, control i etiquetatge.
 
L’associació AVEC compra el 0,4% del raïm de la D.O. CAVA i representa el 0.94% de la seva producció. Finalment, expressar la voluntat de tot el sector de manera unida (les 37.700 has, les 374 bodegues i els 6.668 viticultors que el conformen) de continuar treballant intensament en el nostre projecte de potenciar la marca Cava, del seu territori i la seva viticultura per obtenir el màxim prestigi i notorietat a escala mundial i posicionar-lo com a líder dels escumosos en prestigi i valor, sumant totes aquelles persones que comparteixen aquest objectiu.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.

COMENTARIS

EL PRESTIGI DEL CAVA
Manuel Duran, 31/01/2019 a les 10:37
+0
-0
Per aumentar el prestigi del Cava es necessari retornar-li la seva identitat i crear la DO Napoleón per als escumosos fets amb varietats franceses.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
La Laura Conde ens proposa una ruta per les millors hamburgueseries de Barcelona
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-.
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-. | Ca Na Toneta
Carme Gasull | 1 comentari
L’estiu es presenta certament incert després de mesos de confinament i restriccions de mobilitat a causa de la Covid-19. La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur?
Imatge il·lustrativa
Dissabte 4 la Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové es vestirà de gala i oferirà la creació d'una obra d'art en directe de l'artista Erik Schmitz