Els cellers de la DO Pla de Bages visiten el Pallars

Durant la jornada han visitat els cellers Castell d’Encús i Terrer del Pallars

Els dos territoris tenen el reconeixement de la UNESCO com a Geoparcs Mundials

L'art de la pedra seca i les barraques de vinya

| 29/01/2019 a les 13:36h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
Durant el mes de gener, cada any, els cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages dediquen una jornada a visitar altres territoris vitivinícoles propers per conèixer-los de primera mà. D'aquesta manera els cellers intercanvien processos de viticultura, tendències en enoturisme i també els serveix per enfortir les relacions entre els mateixos cellers del Bages.
 
Aquest any s’ha visitat la DO Costers del Segre i concretament la subzona del Pallars. S’ha escollit aquesta zona pels trets en comú que poden tenir amb el Bages, essent comarca d’interior, amb un orígen geològic destacat que n’ha fet tenir el reconeixement de la UNESCO.

El Geoparc de la Catalunya Central i El Geoparc de la Conca de Tremp actualment són els únics Geoparcs mundials de Catalunya.
 
Durant la visita al Celler d’Encús de Talarn, Raül Bobet va donar a conèixer el treball de recerca que es fa al celler en quant a varietats i vinificacions. Un dels trets distintius del celler és la vinificació en cups de pedra del s. XII que es troben als mateixos terrenys del celler. En aquest aspecte el nord de la comarca del Bages també compta amb un gran nombre de cups excavats a la pedra similars. Durant la visita la neu va tenir acte de presència i es van poder poder veure la vinya enblanquinada.
 
Al migdia es va visitar Terrer del Pallars, el celler que l’enòloga Núria Bigorra i el restaurador Manresà Jordi Ruiz tenen a Figuerola d’Orcau. Durant el dinar a base de productes locals del Pallars es va conèixer de primera mà els projectes de futur del celler així com les estratègies de promoció a nivell de territori dels productes del Pallars.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral
Imatge il·lustrativa
El restaurant Enoteca de Paco Pérez va ser l'escenari de la presentació de les noves anyades dels gran vins de Família Torres | Milmanda, Mas la Plana, Reserva Real, Gran Muralles i Perpetual