Ton Rimbau; «he de treballar molt a la vinya perquè els meus vins no tinguin res...»

Ton Rimbau és sinònim de vinya extrema

Diu dels seus vins, la gamma Porcellànic, que són nets, i que no tenen res...

​Vins tranquils del 2018: les millors novetats

| 11/01/2019 a les 08:09h
Arxivat a: Entrevistes, Pocellànic, Ton Rimbau
No intervenir a la vinya no vol dir no fer-hi res. Tot el contrari, si es volen evitar els tractaments sistèmics amb herbicides, coure, sofre i ni tan sols llaurar, s'ha de treballar constantment al cep.

Ens ho explica un dels viticultors més "extrems" de Catalunya. Es diu Ton Rimbau i diu que fa vins nets. No es considera excèntric tot i que reconeix que hi ha gent que ho pensa. I li és igual. Té 3 hectàrees de vinya, tot i que en cultiva 10. Verema amb lluna minvant, i només els dies fruita, i fa més de 10 anys que no llaura.

Aspira a fer 10.000 ampolles, tot i que el míldiu només li ha permès fer-ne 3000 aquest any. Tracta les vinyes homeopàticament, amb xerigot de llet de cabra, cua de cavall i ortigues. Planta cara als fongs amb farigola i romaní. I també amb aigua de mar. De fet, guarda les ampolles sota l'aigua en cups antics, a casa seva, i el seu somni és construir un celler aquàtic.

Ton Rimbau fa vins autèntics, com es feien fa 4500 anys. Us poden agradar més o menys, però són autèntics, extrems en la no intervenció. Valen entre 70 i 80 euros, excepte el Stolen, que val 24 euros -està fet amb els raïms que toquen les vinyes veïnes, on s'hi fan tractaments sistèmics-.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Es farà un inventari dels cellers que es conserven a cases de l’Albera | L’estudi és una proposta conjunta de l’enòleg i sommelier, Jordi Esteve, i de la fotògrafa i sommelier, Clara Isamat
Imatge il·lustrativa
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació de 97 empreses al certamen que tindrà lloc del 17 al 19 de març a Düsseldorf
Imatge il·lustrativa
Una font de vermut El Bandarra presideix la inauguració del Mercat Little Spain de Nova York