vins tastats

Finca Barqueres 2016 de Tomàs Cusiné, la Carinyena de Costers del Segre

Un vi equilibrat i elegant que val realment els 23 euros que costa

Tomàs Cusiné, nou president de la DO Costers del Segre

Arxivat a: Els vins de la setmana, Costers del Segre, Tomàs Cusiné, Finca Barqueres 2016
L’any 2003 en Tomàs Cusiné -escollit recentment president de la DO Costers del Segre- fundà el celler que du el seu nom al poble d’El Vilosell, i dins de la seva llarga trajectòria professional fins ara és el projecte més personal que ha dirigit. Entre els objectius del celler hi ha la recuperació de la varietat “carinyena” dins la D.O. Costers del Segre, i d’aquesta idea sorgeix aquest vi.

El “Finca Barqueres” és un monovarietal de carinyena fet amb raïms seleccionats procedents d’una parcel·la d’1,3 hectàrees situada a 712 metres d’altitud en sòls de graves sobre fons de roca calcària. La fermentació alcohòlica es fa en dipòsits de 5.000 litres, i la criança en bótes de roure francès de 600 litres de capacitat.

És un vi llaminer, molt expressiu, amb records de mores i prunes negres, discrets tocs de la fusta -que es noten integrats-, tanins vigorosos però ben polits, pas de boca carnós i amable, amb pes de la fruita i una llarga i fresca persistència. El conjunt és ple, intens, equilibrat i elegant.

Un vi que realment val el que costa

Tot i que ja està a punt de beure es pot guardar uns quants anys més. Un entrecot de vaca fet a la planxa o a la brasa lligarà perfectament amb el “Finca Barqueres 2016”.
D.O.: Costers del Segre
PVP: 23 euros

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de vins catalans post confinament elaborada per Ramon Francàs
Imatge il·lustrativa
Els Jardins obriran cada dia d’11h a 16 i de dijous a diumenge de 19:30 a 24:00 hores
Imatge il·lustrativa
En Xavier Ayala tasta el Gran Autòcton blanc de l'elaborador Albert Jané | Un vi blanc de xarel·lo i malvasia de Sitges fet a la finca familiar Mas Vilella, al Penedès.