vins tastats

Finca Barqueres 2016 de Tomàs Cusiné, la Carinyena de Costers del Segre

Un vi equilibrat i elegant que val realment els 23 euros que costa

Tomàs Cusiné, nou president de la DO Costers del Segre

Arxivat a: Els vins de la setmana, Costers del Segre, Tomàs Cusiné, Finca Barqueres 2016
L’any 2003 en Tomàs Cusiné -escollit recentment president de la DO Costers del Segre- fundà el celler que du el seu nom al poble d’El Vilosell, i dins de la seva llarga trajectòria professional fins ara és el projecte més personal que ha dirigit. Entre els objectius del celler hi ha la recuperació de la varietat “carinyena” dins la D.O. Costers del Segre, i d’aquesta idea sorgeix aquest vi.

El “Finca Barqueres” és un monovarietal de carinyena fet amb raïms seleccionats procedents d’una parcel·la d’1,3 hectàrees situada a 712 metres d’altitud en sòls de graves sobre fons de roca calcària. La fermentació alcohòlica es fa en dipòsits de 5.000 litres, i la criança en bótes de roure francès de 600 litres de capacitat.

És un vi llaminer, molt expressiu, amb records de mores i prunes negres, discrets tocs de la fusta -que es noten integrats-, tanins vigorosos però ben polits, pas de boca carnós i amable, amb pes de la fruita i una llarga i fresca persistència. El conjunt és ple, intens, equilibrat i elegant.

Un vi que realment val el que costa

Tot i que ja està a punt de beure es pot guardar uns quants anys més. Un entrecot de vaca fet a la planxa o a la brasa lligarà perfectament amb el “Finca Barqueres 2016”.
D.O.: Costers del Segre
PVP: 23 euros

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Un any més, i ja en van cinc, torna el festival de l'Espluga de Francolí els dies 5, 6 i 7 d'abril | El festival combina la novel·la criminal (negra i policíaca) amb els vins de la DO Conca de Barberà | Aquest any inclou una conferència sobre Vi i Literatura, a càrrec dels autors de la Guia de Vins de Catalunya.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès