vins tastats

Finca Barqueres 2016 de Tomàs Cusiné, la Carinyena de Costers del Segre

Un vi equilibrat i elegant que val realment els 23 euros que costa

Tomàs Cusiné, nou president de la DO Costers del Segre

Arxivat a: Els vins de la setmana, Costers del Segre, Tomàs Cusiné, Finca Barqueres 2016
L’any 2003 en Tomàs Cusiné -escollit recentment president de la DO Costers del Segre- fundà el celler que du el seu nom al poble d’El Vilosell, i dins de la seva llarga trajectòria professional fins ara és el projecte més personal que ha dirigit. Entre els objectius del celler hi ha la recuperació de la varietat “carinyena” dins la D.O. Costers del Segre, i d’aquesta idea sorgeix aquest vi.

El “Finca Barqueres” és un monovarietal de carinyena fet amb raïms seleccionats procedents d’una parcel·la d’1,3 hectàrees situada a 712 metres d’altitud en sòls de graves sobre fons de roca calcària. La fermentació alcohòlica es fa en dipòsits de 5.000 litres, i la criança en bótes de roure francès de 600 litres de capacitat.

És un vi llaminer, molt expressiu, amb records de mores i prunes negres, discrets tocs de la fusta -que es noten integrats-, tanins vigorosos però ben polits, pas de boca carnós i amable, amb pes de la fruita i una llarga i fresca persistència. El conjunt és ple, intens, equilibrat i elegant.

Un vi que realment val el que costa

Tot i que ja està a punt de beure es pot guardar uns quants anys més. Un entrecot de vaca fet a la planxa o a la brasa lligarà perfectament amb el “Finca Barqueres 2016”.
D.O.: Costers del Segre
PVP: 23 euros

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien